Vila-real: Vila-real suma un nou recurs en el barri sociosanitari amb el Centre de Rehabilitaci i Integraci Social de la FundaciManantial


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190832_117191/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190832_117191/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190832_117191/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190832_117191/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190832_117191/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 22-11-2019
Vila-real suma un nou recurs en el barri sociosanitari amb el Centre de Rehabilitaci i Integraci Social de la FundaciManantial

L'alcalde participa en la visita i inauguraci del centre per a persones amb malaltia mental que compta amb 70 places concertades per la Generalitat, de les quals 65 ja estan ocupades, la qual cosa demostra que realment aquest servei era necessari

La ciutat de Vila-real refora la seua vocaci de prestaci de serveis comarcals amb l'obertura del Centre de Rehabilitaci i Integraci Social (CRIS) de la Fundaci Manantial per a persones amb malaltia mental. L'alcalde, Jos Benlloch, ha visitat les installacions, en funcionament des d'el mes d'abril passat, al costat del president de la Fundaci Manantial, Francisco Sardina, i el secretari autonmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibez, en un acte en el qual han participat tamb altres autoritats, representants de la corporaci municipal, professionals i usuaris del centre, i que ha servit per a donar a conixer els serveis que ofereix aquest nou recurs social.
El nou CRIS de salut mental s'ha construt sobre una parcella de prop de 1.200 metres quadrats cedida per l'Ajuntament de Vila-real a la Fundaci Manantial, entitat que ha sufragat els prop de 800.000 euros que ha suposat la construcci. Les installacions compten amb una capacitat de 70 places, de les quals en aquests moments estan ja ocupades 65, a travs del concert amb la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha assegurat que hui s un dia feli per veure com l'aliana amb la societat permet fer coses tan bones. El primer edil ha defensat el canvi cap a una poltica de proximitat i del tracte de tu a tu per a arribar a entendre la realitat. En aquest sentit, ha apuntat que si un centre que s'acaba d'inaugurar, amb 70 places, t 65 ocupades, s que hi havia molt per fer i que en anteriors etapes, durant molts anys, les prioritats eren unes altres, i en moments molt durs de crisis va haver-hi una altra prioritzaci de recursos.
L'alcalde tamb ha posat de rellevncia la voluntat de l'equip de govern d'impulsar el barri sociosanitari, a l'entorn d'aquest nou CRIS, on tamb se situa el centre de dia d'Alzheimer i la seu de l'Associaci Espanyola contra el Cncer, en l'antic edifici de l'escola taller que noms puguem, derrocarem per a construir un edifici modern, amb capacitat per a acollir entitats que ens ajuden a cuidar-nos. L'objectiu s anar construint un barri sociosanitari, una zona on es puga cooperar i concentrar serveis comarcals, ha recalcat.
El president de la Fundaci Manantial, Francisco Sardina, ha posat en valor el canvi d'estratgia per part de la Generalitat Valenciana cap a un model no sols d'atenci a les persones amb malaltia mental greu sin tamb de respecte dels drets, cosa que va en la lnia del treball que realitza la fundaci. Sardina ha tendit la m a la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives per a continuar aportant la nostra experincia, desprs de quasi 25 anys de treball per la integraci de les persones amb malaltia mental i de manera especial ha agrat el bon acolliment que la fundaci ha rebut a Vila-real i la predisposici de l'Ajuntament i entitats com la Fundaci Caixa Rural Vila-real per posar en marxa nous projectes.
Per part seua, el secretari autonmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibez, ha reconegut la extrema responsabilitat de la Fundaci Manantial per haver construt el CRIS en temps rcord perqu poguera integrar-se en el concert social de la Generalitat aquest 2019 i ha celebrat que Vila-real compte amb un recurs d'aquest tipus. Ibez ha incidit en l'aposta de la Conselleria per passar d'un model d'estigma, de por, en relaci a la malaltia mental, cap a un model d'inclusi, obert i comunitari. Noms amb una societat inclusiva, on tots tinguen garantits els seus drets, podrem ser tots felios, ha concls.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana