Vila-real: Benlloch defensa el paper dels municipis en el sistema de la innovaci en el I Congrs d'Emprenedoria i Innovaci Territorial de la Comunitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/191001_117341/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/191001_117341/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/191001_117341/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/191001_117341/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 27-11-2019
Benlloch defensa el paper dels municipis en el sistema de la innovaci en el I Congrs d'Emprenedoria i Innovaci Territorial de la Comunitat

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovaci, Jos Benlloch, ha participat aquest mat, en representaci dels municipis innovadors valencians, en el I Congrs d'Emprenedoria i Innovaci Territorial de la Comunitat, celebrat en la seu de ADEIT, a Valncia. Benlloch ha defensat en el plenari del congrs la importncia de l'Administraci local com a canalitzador de la innovaci en el territori.
La Comunitat Valenciana, a travs de les nostres empreses i la societat civil, t un potencial innovador tremend. El paper dels ajuntaments, com a Administraci ms prxima als ciutadans, s el de servir de facilitador i catalitzador de tot aquest potencial, afavorint l'enfortiment del sistema i potenciant la innovaci en el nostre entorn, detalla Benlloch, qui ha desgranat en el congrs la funci de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovaci en aquest procs. La xarxa, formada en aquest moment per 16 municipis de tota la Comunitat que representen el 31% de la poblaci autonmica i presidida per Vila-real, pretn servir de punt de trobada i collaboraci entre entitats locals en l'objectiu com d'afavorir un model econmic sostenible basat en la innovaci i el coneixement.
A ms de Vila-real, formen part de la xarxa els municipis de Salinas, Gata de Gorgos, Almussafes, Alfs del Pi, Onda, Villena, Ontinyent, Alzira, Alcoi, Benidorm, Paterna, Gandia, Torrent, Valncia i Castell. Tots ells sn municipis reconeguts amb la marca Ciutat de la Cincia i la Innovaci, que Vila-real va obtindre en 2011 i 2015, i membres de la xarxa nacional Innpulso de ciutats innovadores. Benlloch lidera la xarxa valenciana des de la seua constituci, en 2017.
La Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovaci ha de servir tamb com a exemple per als municipis de com podem estimular la innovaci en el nostre territori, establint a ms sinergies molt interessants entre les poblacions membre, recorda el president de la xarxa. Per aquest motiu, l'alcalde de Vila-real anima als municipis i entitats a integrar-se en l'organisme, com a poblacions convidades o entitats collaboradores.
El I Congrs d'Emprenedoria i Innovaci Territorial de la Comuntitat Valenciana s una iniciativa finanada per lIvace i els Fons Feder i organitzada per la xarxa de CEEI de la Comunitat, dirigida als tcnics i agents de l'ecosistema valenci d'emprenedoria, per a servir de frum de capacitaci i intercanvi d'experincies. En el plenari Reptes i oportunitats del territori valenci, Benlloch ha impartit la ponncia Reptes per a les ciutats mitjanes valencianes que aposten per la innovaci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana