Vila-real: Els alumnes de lEASD retornaran lEspai Jove als seus orgens tarongers amb dos nous projectes de mobiliari efmer


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191303_117597/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 06-12-2019
Els alumnes de lEASD retornaran lEspai Jove als seus orgens tarongers amb dos nous projectes de mobiliari efmer

El jurat de valoraci dels dissenys tria Ptalos en la nave, amb ptals de flor del taronger suspesos del sostre que serviran per a la projecci de missatges, i atorguen un accssit a Entre tarongers, que redecorarlentrada del recinte

LEspai Jove de Vila-real rememorar els seus orgens com a magatzem de taronges, a travs dels projectes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de Valncia i de Castell seleccionats en el conveni anual subscrit amb el consistori per al disseny de mobiliari efmer. El jurat de valoraci dels projectes, en el qual ha participat l'alcalde de la ciutat, Jos Benlloch, ha seleccionat els dissenys Ptalos en la nave i Entre Tarongers (accssit), que es materialitzaran al llarg de l'any a lEspai Jove.
Una any ms, la creativitat i el talent dels joves dissenyadors revertir a Vila-real, grcies a un conveni del qual estem particularment orgullosos. Desprs d'una primera intervenci, l'any passat, a la BUC, que ens ha perms millorar i identificar un edifici referent del nostre entorn urb, els alumnes de les EASD han ideat nous projectes molt interessants per a millorar un altre espai nic per als vila-realencs com s l'antic magatzem de Cabrera, actual Espai Jove, valora l'alcalde. s un orgull per a Vila-real poder collaborar, com a Ciutat Educadora i Ciutat de la Cincia i la Innovaci que som, amb la formaci dels joves talents de la nostra Comunitat, afavorint la creativitat i la innovaci, tamb a travs de l's de materials innovadors com el krion, en uns projectes que, a ms, revertiran en la millora del nostre entorn i de la ciutat, agrega Benlloch.
Ptalos en la nave, el primer seleccionat, s un projecte de Mar Sancho, Sofa Snchez, Marta Paredes i Elisabeth Carratal, tots ells alumnes de lEASD de Valncia, que decorar el sostre de lEspai Jove amb ptals de flor del taronger suspesos en l'estructura de l'edifici. Elaborats amb krion, les flors de taronger serviran alhora de pantalla per a la projecci de missatges, a manera dexposici viva. A ms, el jurat ha decidit premiar amb un accssit el projecte Entre tarongers, de l'equip format per Beatriz Pastor, Laila Mara Lahmami, Tamara Barragn, Maria Giner, Andrea Garca i Berta Albalat, alumnes de lEASD de Valncia i de Castell. En aquest cas, es tracta d'un projecte de disseny que redecora l'entrada de lEspai Jove utilitzant materials naturals, pallets i fusta per a crear un espai d'expressi a travs de superfcies de suro o pissarres. El jurat ha rescatat el projecte per a un accssit per la seua sensibilitat amb el medi ambient i la seua utilitat, per suposar un espai de llibertat de pensament i interrelaci per als joves.
A ms de l'Ajuntament, el jurat de valoraci, reunit aquesta setmana a la BUC, ha estat format pels professors de lEASD de Valncia Carlos Soler i Mara Jos Balsalobre; els professors de lEASD de Castell Marina Garcia-Broch i Nancy Canos; la representant de Robles Sistemas Expositivos SL Ana Guillamon, i la Ctedra d'Innovaci Cermica Ciutat de Vila-real de l'UJI. En el workshop previ a la presentaci dels projectes han participat tamb els professors Sergio Ferrero, Salvador Serrano, Pilar Pozo, Ignacio Carb, Rafa Prez i Lara Llop. Els altres projectes preseleccionats enguany han sigut Turbina_DA (Carmen Millan, Vanessa Morales, Ren Chalcualn, Jonathen Prez), Espai jove (Maria Chapa, Alicia Snchez, Fortn Snchez, Paula Mochol) i Creixement (Miguel Angel Garrigues, Erika Misley Geraldin Snchez, Laura Soriano, Sara Zamboni, Carla Yago).

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana