Vila-real: Vila-real es compromet amb el consum responsable i de proximitat a travs de la IV Trobada d'Artesans


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191408_117686/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-12-2019
Vila-real es compromet amb el consum responsable i de proximitat a travs de la IV Trobada d'Artesans

El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transici Ecolgica, Energtica i Medi Ambient, Jos Ramn Ventura Chalmeta, i la responsable de Clap! Educaci Activa, Elena Archils, han presentat aquest mat la IV Trobada d'Artesans de Vila-real, que tindr lloc els dies 13, 14 i 15 de desembre a la Casa dels Mundina.
Amb l'objectiu de potenciar i sensibilitzar a la poblaci de Vila-real en un consum responsable i de proximitat, la IV Trobada d'Artesans comptar amb la participaci de 30 artesans i artesanes, els qui oferiran una varietat de productes manufacturats, amb materials locals i sostenibles. A ms, tamb s'han previst activitats complementries i d'animaci, amb el concert del cantautor Dani Miquel. El consum responsable s la millor manera que tenim els ciutadans i ciutadanes d'aportar a un medi ambient sostenible, comprant als nostres vens i venes, i donant suport a l'esfor que fan els comeros locals per a crear productes de qualitat, ha afirmat el regidor
En aquesta quarta edici, a ms d'ampliar la participaci de deu persones artesanes respecte a l'any passat, tamb s'ha augmentat l'horari de l'esdeveniment, afegint el divendres a la programaci de la trobada. Enguany tenim una programaci molt ms enriquida, amb activitats infantils i familiars, amb concerts de msica, tasts d'aperitius, i tallers de producci creativa, tot aix amb articles manufacturats i locals, ha explicat la responsable de Clap! Educaci Activa, entitat organitzadora de l'esdeveniment. Aix mateix, com a novetat, s'ha ampliat l'espai de la trobada, utilitzant la planta baixa i el primer pis de la Casa dels Mundina.
Una de les apostes ms importants d'aquesta trobada artesanal el SWAP Corner, un espai d'intercanvi d'articles. s un lloc on poder intercanviar, amb la idea de conscienciar-nos de no comprar coses que no necessitem, i poder intercanviar productes que ja no volem, en lloc de tirar-los, ha incidit Jos Ramn Ventura Chalmeta.
Aix doncs, la IV Trobada d'Artesans s'inaugurar aquest divendres, a les 17.30 hores, amb el tast de coques salades oferides per l'associaci Smara, les cerveses artesanals de l'associaci Conquistando Escalones, i la sessi de msica a crrec del dj Kike Villar. Durant la vesprada, ja es podran portar articles per a intercanviar-los, i les persones assistents podran crear un arbre de Nadal amb globus grcies a Jocs i Mans Mgiques.
Durant el dissabte i el diumenge es continuaran realitzant tallers d'estampaci, cermica, costura, scrapbook i fusta, tots ells dirigits a famlies i pblic infantil, de manera gratuta i amb la participaci interrompuda dels artesans i artesanes, els qui tamb mostraren els seus productes i processos de creaci. Aix mateix, la trobada tamb comptar amb el concert infantil a crrec del cantautor valenci Dani Miquel, el dissabte a la vesprada, a les 18.00 hores, i una classe oberta de swing per part de Swing i au, el diumenge al mat, a les 12.00 hores.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana