Vila-real: L'equip de govern ajorna al 23 de desembre el ple de pressupostos per a facilitar a l'oposici l'estudi dels comptes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191442_117717/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 11-12-2019
L'equip de govern ajorna al 23 de desembre el ple de pressupostos per a facilitar a l'oposici l'estudi dels comptes

El portaveu d'equip de govern, Javier Serralvo, ha anunciat que finalment el ple d'aprovaci del pressupost de 2020 es convocar per al prxim 23 de desembre, en sessi extraordinria. Encara que la intenci del govern local era aprovar els comptes del prxim any durant la sessi ordinria del ple del 17 de desembre, Serralvo ha comunicat l'ajornament perqu l'oposici dispose d'uns dies ms per a estudiar els comptes i plantejar les seues propostes.
Desprs de la reuni de la Junta de Portaveus d'ahir, en la qual els partits de l'oposici van traslladar la seua postura, l'equip de govern format per PSPV i Unides Podem ha decidit, en una actitud dialogant i consensuada, convocar un ple extraordinari per a l'aprovaci del pressupost el 23 de desembre, ha explicat Serralvo. L'edil ha afegit que complirem la nostra part donant totes les dades entre hui i mat a l'oposici, i una vegada estiguen els informes tcnics, celebrarem una comissi informativa d'Hisenda i, posteriorment, convocarem el ple extraordinari, ateses les peticions de l'oposici, ha anunciat el portaveu municipal.
L'equip de govern ha tingut en compte que aquest s el primer pressupost que s'aprova desprs de la incorporaci al plenari municipal de nous grups, com a conseqncia del resultat electoral de les ltimes eleccions municipals. Donada la incorporaci d'un nou grup poltic en l'oposici, Vox, que encara no coneix el mecanisme del pressupost, esperem que amb aquest ajornament els partits puguen disposar de ms temps per a fer-nos proposades de canvi i alternatives concretes, ha subratllat Javier Serralvo.
Aix mateix, el portaveu del govern local ha lamentat l'actitud de l'oposici davant la decisi de l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, de plantejar inicialment l'aprovaci del pressupost durant el ple ordinari del 17 de desembre. L'oposici t l'obligaci de criticar i vigilar, per tamb de realitzar propostes, i si tens les coses clares i un projecte definit, no necessites tant de temps per a proposar una alternativa al pressupost, ha incidit Serralvo, qui ha recordat que amb a queda demostrat que noms lequip de govern de PSPV i Unides Podem tenim clar el projecte de ciutat.
Finalment, l'edil ha volgut recordar la intenci d'aprovar un pressupost responsable i previsible, amb l'objectiu de tornar a reduir el deute a la fi del 2020, i apostant per mantindre l'aliana amb la societat de Vila-real.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana