Vila-real: Vila-real inverteix 7,8 milions en plans d'ocupaci des de 2016 i aposta pels sectors agroalimentari i sociosanitari


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192270_118429/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192270_118429/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192270_118429/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 14-01-2020
Vila-real inverteix 7,8 milions en plans d'ocupaci des de 2016 i aposta pels sectors agroalimentari i sociosanitari

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i el regidor d'Economia, Xus Madrigal, han donat la benvinguda hui als participants del taller d'ocupaci que ha comenat aquest mes de desembre i es prolongar durant un any, oferint formaci terica i prctica a un total de 30 beneficiaris, aturats majors de 25 anys. L'alcalde ha destacat que, amb aquest programa d'ocupaci, que compta amb un pressupost de 716.000 euros, la suma total de plans gestionats per l'Ajuntament de Vila-real des de 2016 s'eleva fins als 7,8 milions d'euros. Un esfor que Benlloch ha emmarcat en l'aposta per les persones i la generaci d'oportunitats que defineix l'estratgia de l'actual equip de govern municipal, a diferncia d'etapes anteriors en les quals s'invertia noms en obres. L'edil d'Economia ha apuntat que en quatre anys els plans d'ocupaci han donat una oportunitat a 750 persones, amb un percentatge d'inserci laboral que se situa entorn del 45% que encara que s positiu, continuarem treballant per a millorar-lo.
El programa compta amb tres especialitats (agricultura, jardineria i atenci sociosanitria en institucions) que han sigut triades dins del pla estratgic de l'rea d'Economia, tal com ha explicat Benlloch, perqu considerem que tindran futur a nivell laboral. D'aquesta manera, es mant des de fa diversos anys la lnia d'incentivar la formaci de persones per a treballar en aquests sectors, perqu hi ha nous projectes que s'estan gestant a la ciutat, que en breu veuran la llum i que necessitaran gent preparada, ha avanat el primer edil.
Com a exemple, l'alcalde ha anunciat la prxima obertura d'una nau de cultiu de xampinyons, pionera a la provncia, que impulsa la Fundacin Manantial dins dels seus projectes d'inserci laboral de persones amb malaltia mental. Les installacions se situaran a l'entorn de l'estaci de tren, en una zona en la qual es concentren antics magatzems de taronja i on el consistori aposta per generar un clster d'empreses agroalimentries.
No tinc dubtes que l'agricultura ha de tindre futur, per ens hem d'implicar tots. Ac s'han fet moltes iniciatives que hui fan que a Vila-real hi haja gent que estiga vivint de l'agricultura, ha insistit l'alcalde, qui ha assenyalat a ms exemples com el mercat de productors locals.
Benlloch ha posat l'accent a ms en les oportunitats que s'obrin en l'mbit sociosanitari en el qual ser necessria una professionalitzaci de la cura dels majors, recordant que a Vila-real els majors de 65 anys ja superen el 20% de la poblaci. Tenim una necessitat real de diversificar l'economia a la ciutat i per aix quan vam sollicitar a la Generalitat Valenciana aquestes lnies de formaci per al taller d'ocupaci ho vam fer pensant en sectors que puguen generar llocs de treball en el futur, ha agregat.
L'alcalde s'ha dirigit als beneficiaris del taller d'ocupaci en un acte realitzat a la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC), on reben en aquests dies la formaci terica. La formaci prctica es realitzar en l'estaci experimental agrria de l'IVIA (agricultura i jardineria) i en la residncia d'ancians Verge de Grcia i la residncia de diversitat funcional psquica (atenci sociosanitria). A ms dels 30 participants, el taller ocupa tamb a sis persones que conformen l'equip directiu.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana