Vila-real: Serralvo: El problema de Vila-real no s el PGOU del 93 si no la gesti que en va fer el Partit Popular i que ha hipotecat la ciutat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192786_118877/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 29-01-2020
Serralvo: El problema de Vila-real no s el PGOU del 93 si no la gesti que en va fer el Partit Popular i que ha hipotecat la ciutat

El portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, ha lamentat hui la "nova mentida del Partit Popular de Vila-real i el seu portaveu, Hctor Folgado" en relaci a la gesti urbanstica i la modificaci del PGOU que ahir el Ple va aprovat sotmetre a informaci pblica per a mitigar l'impacte de l'urbanisme anterior a 2011. Serralvo s'ha referit als intents del PP de fer creure a la ciutadania que els problemes de gesti urbanstica que enfronta Vila-real, amb el pagament en vuit anys de 28,4 milions d'euros, sn conseqncia del PGOU de 1993.
"Si tan ron era aquell PGOU, van tindre 16 anys per a canviar-lo. Per el problema no s el PGOU, sin la gesti que se n'ha fet desprs. O s que en el PGOU posava que no es pagara als propietaris pels seus terrenys?, assenyala el portaveu. El PP va jugar al monopoly amb les propietats dels vila-realencs i vila-realenques, amb all que van anomenar urbanisme a cost zero. Per el que no van dir s que era gratis aleshores, perqu "de aquellos polvos vienen estos lodos" i ens est tocant pagar-ho ara", denuncia.
El portaveu municipal recorda, en aquest sentit, que gestions urbanstiques com la Ciutat del Taulell, Fritta o expropiar per 100.000 euros un solar per a lEOI que va acabar costant 1,2 milions deuros per sentncia judicial no figuraven en el pla general del 93, que s lnic argument que ha trobat el PP per a justificar la desfeta i la hipoteca per al futur de Vila-real que van suposar els seus governs en matria urbanstica. Ells van fer enginyeria per a no pagar a ning i a nosaltres en toca fer enginyeria per a pagar els seus empastres, argumenta Serralvo, qui lamenta que Folgado pensa que la gent s tonta. Per els ciutadans de Vila-real saben molt b qu s el que va passar, agrega.
El PP va canviar la creaci docupaci i les fbriques de Vila-real per pisos i al final ens va deixar sense ocupaci i sense pisos, denuncia Serralvo, en allusi a PAI com Alaplana o Fritta, on van collocar tota la volumetria que els faltava dun altre empastre arrunant les empreses del costat i que la justcia va tombar. Per si tot aix no fra suficient, en 2010, corrents perqu venien les eleccions, fan un PGOU per a 130.000 persones que, afortunadament, la Generalitat els va frenar, perqu, en cas contrari, ara els propietaris de lhorta estarien pagant contribuci urbana per uns terrenys on no hi havia cap expectativa de construir, conclou Serralvo, per a qui lactitud del Partit Popular demostra que no tenen cap projecte de ciutat, ms que tapar els seus forats i defendre el seu partit, en lloc dels interessos dels vila-realencs.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana