Vila-real: El Voluntariat pel valenci presenta ledici ms integradora i participativa a Vila-real


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193507_119509/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 17-02-2020
El Voluntariat pel valenci presenta ledici ms integradora i participativa a Vila-real

La Regidoria de Normalitzaci Lingstica, juntament amb Escola Valenciana i l'Associaci Cultural Socarrats, posa en marxa una nova edici del programa Voluntariat pel valenci, amb l'objectiu de promocionar el seu s com a llengua inclusiva i integradora. Aquest programa no s noms per a conixer gent i practicar, sin per a obrir una porta d'integraci a les persones que vnen de fora, a travs del valenci com a llengua d'acolliment, ha afirmat Noelia Sambls, regidora de Relacions Institucionals i Normalitzaci Lingstica.
Durant el mes de febrer, les tres entitats organitzadores recolliran les inscripcions de les persones interessades i organitzaren les parelles lingstiques en funci de les preferncies i la disponibilitat. El programa consisteix a posar en contacte a persones que parlen valenci i unes altres que vulguen aprendre-ho, amb un comproms d'una hora setmanal durant deu setmanes, ha explicat Sambls. La presentaci, com a novetat en aquesta cinquena edici, tindr lloc el divendres 13 de mar, a les 18.30 hores, en el Mercat Central de Vila-real, mostrant aix que el valenci s una llengua de germanor i distensi, ha incidit l'edil.
El que pretenem s consolidar nous parlants de valenci, a travs de trobades informals i posant en contacte a gent diferent, que no es trobaria en la seua cercle social habitual, oferint una manera de crear nous llaos i amistats, ha explicat la tcnica de Escola Valenciana, entitat organitzadora del programa en tot el Pas Valenci. A ms, cada participant rebr material de suport per a la realitzaci dels tndems lingstics, comptant amb una llibreta, un quadern amb propostes de conversa, gramtica i cultura valenciana, i els llibres 10 de dones, Les nostres reines i Les nostres compositores, visibilitzant aix els treballs de dones escriptores i professionals del valenci.
En l'equador del programa, en la meitat dabril, les entitats organitzadores realitzaran una Caminada pel valenci amb les parelles lingstiques que s'hagen sumat al programa, oferint-los una activitat cultural conjunta i potenciant la germanor entre el grup de participants. Hem de fer un esfor per recuperar la nostra llengua, i hem de fer-lo al carrer perqu es mantinga viva, per aix la nostra associaci est implicada i ofereix proximitat entre els voluntaris i voluntries, ha afirmat el president de l'associaci cultural Socarrats, Ferm Font.
El programa, que l'any passat va comptar amb ms 200 participants a la provncia de Castell, tamb compta amb l'edici online, per tercer any consecutiu, per a les persones que no tinguen disponibilitat de realitzar els tndems lingstics de manera presencial. Per a apuntar-se al programa, tan sols cal entrar en la pgina web del departament de Normalitzaci Lingstica o enviar un correu a normalitzacio@vila-real.es. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana