Vila-real: Vila-real incorpora un dron d'ltima generaci per a ajudar en la labor de vigilncia i prevenci de la Policia Local


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193565_119560/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193565_119560/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193565_119560/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193565_119560/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-02-2020
Vila-real incorpora un dron d'ltima generaci per a ajudar en la labor de vigilncia i prevenci de la Policia Local

La Policia Local de Vila-real compta amb un nou agent per a ajudar en les tasques de vigilncia i prevenci en matria de seguretat ciutadana. Es tracta d'un dron d'ltima generaci que hui han presentat la primera tinenta d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, i el comissari principal cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto. Aquest dispositiu permetr al cos policial aprofitar les noves tecnologies per a millorar les actuacions en matria de seguretat i que la Policia Local siga, si cap, ms efica en el seu treball, tal com ha assenyalat Gmez qui ha destacat la voluntat de l'equip de govern per modernitzar els mitjans tcnics del cos local.
El comissari principal, Jos Ramn Nieto, ha detallat que el dispositiu adquirit per l'Ajuntament de Vila-real s un dron d'ltima generaci la principal funci del qual ser servir com a eina per a la vigilncia de la zona agrcola del terme municipal i la detecci de possibles fets delictius, aix com per a labors de control del trnsit. A ms tamb s'utilitzar en dispositius especials per a la cerca de persones o en episodis d'inundacions, grcies a les cmeres de gran abast de qu disposa. El consistori ha elaborat un reglament especial per a regular la utilitzaci d'aquest dron, que es publicar aquesta mateixa setmana en el Butllet Oficial de la Provncia (BOP), i est previst que la Policia Local puga comenar a fer s del dispositiu en el termini d'un mes. Segons Nieto, en l'actualitat hi ha tres agents amb formaci per a poder pilotar aquest vehicle aeri sense tripulaci encara que la intenci s incrementar la xifra d'agents formats perqu en cada torn de la Policia Local hi haja diversos agents capacitats per a poder pilotar el dispositiu en cas de necessitat.
El comissari principal tamb ha assenyalat que el dron disposa d'un sistema de seguretat pel qual torna al punt de control en cas de detectar la bateria baixa, tamb compta amb un paracaigudes per si es produeix una fallada durant el vol aix com sensors de detecci d'obstacles. Nieto ha destacat que el muntatge i servei tcnic de l'aparell s a crrec d'una empresa local amb acreditada experincia en aquest camp. Estic convenut que el dron ser una eina molt efica, ha remarcat el responsable policial.
L'agent Sergio Castillo ha explicat les tres maneres de vol del dron: la manera visual, que aconsegueix 500 metres de radi i un mxim de 120 metres d'altura; la manera estesa, per al qual es necessiten dos operadors de vol; i la manera d's de les cmeres, amb un radi de fins a 5 o 6 quilmetres. A ms, disposa d'una cmera nocturna i una cmera trmica amb tecnologia infraroja.
Finalment la regidora de Seguretat Ciutadana ha agrat el treball i professionalitat de la Policia Local i els ha felicitat pel seu esfor per estar sempre en l'avantguarda de l'aplicaci de la tecnologia per a millorar la seguretat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana