Vila-real: Protecci Civil forma a 4.863 estudiants de Vila-real en protocols d'emergncia durant l'any 2019


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193750_119724/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 24-02-2020
Protecci Civil forma a 4.863 estudiants de Vila-real en protocols d'emergncia durant l'any 2019

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, i el responsable del servei municipal de Protecci Civil, Ismael Solsona, han presentat el balan dels cursos d'autoprotecci, simulacres i plans d'evacuaci oferits als centres escolars de Vila-real durant l'any 2019.
Portem impulsant aquest projecte des de fa deu anys i des de l'Ajuntament considerem que aquest programa s molt important per a la ciutadania perqu que forma a professors i estudiants en seguretat, ha afirmat la regidora. Durant l'any 2019 el personal de Protecci Civil i el seu voluntariat ha format, en protocols d'emergncia, a 4.863 estudiants de tretze centres docents de Vila-real, nou d'ells d'educaci Primria i quatre d'educaci Secundria. Desprs que cada centre confirme la seua participaci voluntria en el programa, Protecci Civil acudeix i ensenya al personal directiu, al professorat i a l'alumnat com han d'actuar en cas d'emergncia, realitzant un simulacre sense que els estudiants ho spiguen , ha explicat Gmez.
Es va decidir oferir aquest tipus de servei perqu tots els centres escolars tinguen una forma similar d'actuar, i tamb per a conixer les dificultats de cada dins a l'hora de realitzar un pla d'evacuaci, ha assegurat el responsable de Protecci Civil, Ismael Solsona. Al unificar protocols, quan fem els simulacres no sols participen els collegis sin tamb la Policia Local, els bombers i el 112, podent mesurar els temps de resposta de cada cos de seguretat, ha explicat Solsona.A ms, el protocol que ensenya Protecci civil en les institucions educatives s molt semblant al qual realitzen les empreses, permetent aix que els estudiants aprenguen el mateix procediment que hauran de seguir en un futur.
Actualment el servei municipal de Protecci Civil compta amb 22 voluntaris i voluntries, a ms dels treballadors oficials del servei. Nosaltres no podrem realitzar aquest programa sense el voluntariat, ells sn els que mesuren els temps de resposta, i els que analitzen si hi ha punts perillosos en els centres escolars, ha incidit el responsable de Protecci Civil. La inscripci est oberta a qualsevol persona que vulga formar part d'aquest servei social a la ciutadania, rebent formaci interdisciplinria per a aquest programa i per a altres serveis que realitzem, ha concls Ismael Solsona.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana