Vila-real: Vila-real llana un Pla de potenciaci de les festes fundacionals per a implicar ms la societat en la commemoraci dels orgens i convertir la ciutat en una vila medieval


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193809_119776/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 26-02-2020
Vila-real llana un Pla de potenciaci de les festes fundacionals per a implicar ms la societat en la commemoraci dels orgens i convertir la ciutat en una vila medieval

Les festes fundacionals de Vila-real volen obrir-se ms a la participaci i implicaci de la societat vila-realenca. Amb aquest objectiu, les regidories de Tradicions i de Turisme treballen ja en un Pla de potenciaci de les festes fundacionals, que viur aquest cap de setmana una primera avanada amb lambientaci de comeros i carrers amb motiu del Mercat Medieval. La tradicional fira dartesania i alimentaci, que se celebra cada any amb motiu de la fundaci de la ciutat per Jaume I en 1274, sinstallar aquest cap de setmana des del carrer Pere III fins al jard de Sant Pasqual, amb una important novetat: la implicaci dels llocs del Mercat Central i els comeros dUcovi amb decoraci i ambientaci especial inspirada en lpoca fundacional.
Dins daquest mes fundacional, aquest divendres torna el mercat medieval, que sha convertit en una tradici i un atractiu turstic molt important, que ens ajuda a seguir consolidant-nos en la nostra marca de Ciutat dEsdeveniments, assenyala el regidor de Turisme, Diego A. Vila, qui anima tota la ciutadania i vens daltres poblacions a participar de les activitats. El mercat estar situat fins al diumenge entre el carrer Pere III, plaa Bayarri, raval, plaa i jard de Sant Pasqual, on enguany sinstallar una simulaci de granja. En aquest espai, se situaran 120 llocs de venda dartesania i alimentaci, amb elements com una sala de tortures, vila dartesans, oficis antics, exhibici de falconeria o tir amb arc, a travs del Club de Tir amb Arc de Borriana. Loferta es complementar amb una trentena dactuacions musicals, teatrals i cercavila.
Per primera vegada, a ms, els venedors del Mercat Central i els comeros dUcovi se sumen a lhomenatge a lorigen medieval de la ciutat, a travs dambientaci i decoraci tant de parades com dels carrers principals. Volem agrair especialment a aquestes entitats la seua implicaci, que ens serveix duna primera avanada del Pla de potenciaci de les festes fundacionals en el qual estem treballant de cara a lany que ve, amb lobjectiu dimplicar encara ms a la societat i fer els actes fundacionals ms participatius, explica la regidora de Tradicions, Noelia Sambls.
Hem danar un pas ms enll i que febrer es convertisca en un mes per a la defensa de les nostres coses i la reivindicaci de les nostres arrels. Comencem pel mercat medieval, per volem arribar a qu la ciutat s decore ms encara i que el cap de setmana del mercat medieval puguem convertir-nos en una veritable vila medieval que recorde els nostres orgens, agrega. Tant Sambls com Vila han volgut agrair la Comissi de Penyes la bona predisposici per incorporar-se lany que ve a aquesta iniciativa, aix com a totes aquelles entitats que, com Socarrats, Els Llusos o Poble, organitzen anualment actes al voltant de la histria i la identitat locals. Entre tots, hem de treballar per potenciar les nostres festes fundacionals com un element identitari i duni al voltant dels nostres orgens i estima a la nostra ciutat, conclouen els regidors.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana