Vila-real: L'Ajuntament avalua les mesures d'atenci a collectius vulnerables aplicades amb motiu de la crisi per la COVID-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194786_120554/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 26-03-2020
L'Ajuntament avalua les mesures d'atenci a collectius vulnerables aplicades amb motiu de la crisi per la COVID-19

L'alcalde es reuneix amb responsables de Serveis Socials, Protecci Civil i Creu Roja i valora de manera positiva la resposta coordinada / Protecci Civil inicia el repartiment de medicaments a pacients oncolgics de l'Hospital Provincial

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha presidit hui una reuni d'avaluaci per a continuar amb el seguiment que diriament realitza de les mesures especials adoptades amb motiu de la crisi sanitria per la COVID-19. En aquest cas, la trobada ha comptat amb la participaci, a ms de l'alcalde, de la regidora de Seguretat Ciutadana i Sanitat, Silvia Gmez, l'edil de Serveis Socials, lvaro Escorihuela, el cap de Protecci Civil, Ismael Solsona, la cap de l'rea de Serveis Socials, Pilar Lpez, i la directora tcnica de Creu Roja Vila-real, Arantxa Monsons, a ms d'una altra tcnica de l'entitat. La reuni ha tingut com a principal objectiu avaluar les accions d'atenci que des del primer moment s'estan realitzant, tant des de l'rea de Serveis Socials com a travs de Protecci Civil i Creu Roja, per a respondre a les necessitats dels collectius ms vulnerables durant aquesta situaci d'emergncia sanitria, ha explicat l'alcalde.
Des que es va decretar lestat dalarma hem estat activant protocols i prenent decisions per a assegurar que aquells que poden tindre major risc en aquest moment tinguen les seues necessitats cobertes, ha remarcat l'alcalde. La decisi d'habilitar 12 lnies d'atenci telefnica a travs del 964 547 000 ens ha perms tindre un contacte directe amb la ciutadania que necessitava ajuda per a aix prendre decisions i coordinar-nos amb la potent xarxa d'entitats socials que tenim a la ciutat, com s el cas de Creu Roja, i amb les quals ara podem comptar, grcies a l'aliana amb la societat civil que hem promogut des d'aquest govern, remarca Benlloch.
L'alcalde valora de manera positiva el resultat d'aquestes accions per a donar una resposta a la ciutadania en un moment tan difcil i explica que anirem anunciant noves mesures tal com anem detectant necessitats. En aquest sentit, ha posat com a exemple que des de hui, els voluntaris de Protecci Civil s'encarreguen de repartir medicaments als pacients oncolgics de l'Hospital Provincial que resideixen a Vila-real, perqu aquests no hagen de desplaar-se fins a la capital i puguen romandre a les seues cases, ja que es tracta de poblaci de risc en aquesta epidmia de coronavirus. En el dia hui, s'ha efectuat el repartiment a uns 30 pacients, i est previst que en breu s'active tamb un protocol de repartiment de medicaments de l'Hospital de la Plana, segons ha informat la regidora de Sanitat i Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez.
Finalment Benlloch ha assenyalat que la trobada tamb ha servit per a planificar la distribuci de tasques de cara a les prximes setmanes amb l'objectiu de ser ms efectius i ha reiterat el seu missatge a la ciutadania per a demanar responsabilitat en aquesta difcil conjuntura. Com ja he dit en aquests dies, ser solidari no s noms ajudar sin tamb no demanar ajuda si no es necessita, conclou.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana