Vila-real: Agricultors locals se sumen aquest cap de setmana com a voluntaris per a ajudar en els treballs de desinfecci de la via pblica al costat de l'empresa contractada per l'Ajuntament i l'UME


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194810_120576/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/3/194810_120576/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/3/194810_120576/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 27-03-2020
Agricultors locals se sumen aquest cap de setmana com a voluntaris per a ajudar en els treballs de desinfecci de la via pblica al costat de l'empresa contractada per l'Ajuntament i l'UME

L'Ajuntament de Vila-real ha canalitzat la voluntat de collaboraci dels agricultors locals en els treballs de desinfecci de la via pblica per a combatre possibles focus d'infecci de COVID-19. Durant aquest cap de setmana, voluntaris que han respost a la crida de l'Associaci de Llauradors Independents de Vila-real (ALIV) se sumaran a aquestes tasques coordinats per l'empresa localStoplagasque ha contractat l'Ajuntament de Vila-real per a reforar aquestes actuacions de desinfecci del nucli urb. A ms, efectius de la Unitat Militar d'Emergncies (UME) tamb es desplegaran per a aplicar tractaments en diferents zones, com ja han fet durant els ltims dies.
L'alcalde, Jos Benlloch, s'ha reunit amb representants de l'associaci d'agricultors, els qui havien oferit al consistori tant de maquinria com voluntaris, acompanyat pels efectius de lUME i l'empresa local contractada per a aquestes labors de desinfecci. Els llauradors havien traslladat la seua predisposici a collaborar a travs del regidor dAgricultura, Jos Ramn Ventura Chalmeta. Estem molt agrats per l'ajuda desinteressada que tant els agricultors com molts particulars i empreses estan oferint en aquest moment tan difcil per, com ja hem dit, el ms important s canalitzar aquesta solidaritat perqu realment siga efica, recalca el primer edil. Per aix, la participaci dels agricultors en aquestes tasques de desinfecci es realitzar aquest cap de setmana sota la supervisi i coordinaci dels professionals de l'empresa contractada i en collaboraci amb l'UME, tenint en compte que s necessria la utilitzaci de productes i tcniques especfics per a assegurar l'eficcia dels tractaments.
Els voluntaris participaran en diversos torns de treball que es duran a terme dem dissabte a ltima hora del dia, de 20.30 a 23.00 hores, i el diumenge de 07.00 a 09.00 i de 20.30 a 23.00 hores. En cada torn est previst utilitzar tres turbos de polvoritzaci facilitades pels agricultors de la localitat.
Quant a les zones en les quals s'actuar durant aquest cap de setmana, els tractaments s'estendran sobretot als carrers i avingudes ms grans de la ciutat. A ms, l'UME cobrir els voltants de superfcies comercials, l'estaci i altres espais pblics.
D'altra banda, l'empresa concessionria del servei de neteja viria tamb est fent treballs de refor de la neteja de carrers, places i parcs. Atesa la situaci actual d'emergncia sanitria per la pandmia de COVID-19, s'ha redefinit el contracte per a ampliar les rentades a pressi de la via pblica, que ja han comenat durant el dia de hui.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana