Vila-real: Vila-real celebrar la Setmana Santa des de casa amb diverses iniciatives impulsades per l'Ajuntament, la Junta Central i l'Esglsia


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 31-03-2020
 

Els vens i venes de Vila-real tindran l'oportunitat de celebrar la Setmana Santa local, declarada d'inters turstic provincial, des de les seues cases, complint amb el necessari confinament per a atallar la pandmia de COVID-19, grcies a les diferents iniciatives que estan perfilant l'Ajuntament, a travs de la Regidoria de Turisme, la Junta Central de Setmana Santa i l'Esglsia.
Vila-real s una ciutat que viu molt intensament la Setmana Santa, una de les ms antigues de la provncia i que compta amb elements de singularitat que l'han feta mereixedora de la distinci d'inters turstic provincial i que aspira tamb a l'inters autonmic, ha recordat l'alcalde, Jos Benlloch. Per aix, encara que enguany desgraciadament no podrem participar en les processons i litrgies religioses prpies de nostra Sema Santa a causa de la crisi sanitria pel coronavirus, que ha obligat a suspendre tots els actes, volem que els vens i venes puguen celebrar igualment aquests dies des de les seues cases, complint amb el confinament, per a travs d'iniciatives que ens unisquen i que ens facen sentir-nos part de la histria i la tradici d'aquesta ciutat, explica Benlloch.
Sota el lema Celebrem junts i units la nostra Setmana Santa des de casa, s'est preparant un programa amb diferents iniciatives. Les primeres tindran lloc aquest prxim 5 d'abril, Diumenge de Rams. Per a celebrar aquesta festivitat es convocar un concurs de confecci de rams i palmes imaginatius amb els materials que cada participant tinga a la seua casa, en el qual es premiar l'originalitat o l's de materials reciclats, entre altres. Aquest concurs estar obert a participants de totes les edats, que hauran de fer arribar les fotografies de les seues creacions a la pgina de Facebook Semana Santa Vila-real. Aix mateix, per als ms xicotets es convoca un concurs de dibuix sobre el Diumenge de Rams. Les fotografies es remetran tamb a la mateixa pgina de Facebook. El lliurament d'obsequis es realitzar durant les prximes festes patronals.
La tercera de les propostes per a aquest Diumenge de Rams s que a les 12 del migdia, hora en qu estava prevista la tamborada local, els afeccionats als bombos i tambors i totes les persones que es vulguen sumar, participen en una tamborada collectiva des dels balcons, finestres i terrasses de la ciutat. L'objectiu s que els sons i tradicions de la nostra Setmana Santa estiguen igualment presents en aquest moment, apunta l'edil de Turisme, Diego Vila.
Quant a les celebracions litrgiques, tamb s'ha aconseguit un acord perqu diverses televisions d'mbit local i comarcal retransmeten l'eucaristia d'aquest Diumenge de Rams, que se celebrar a porta tancada a lesglsia Arxiprestal Sant Jaume, i durant tota la Setmana Santa s'emetr una programaci televisiva especial.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana