Vila-real: Vila-real treballa en possar en marxa bons per a compres anticipades en comeros i hostaleria de la localitat que alleugen la paralitzaci del sector


 
La Plana al Dia | Vila-real | Economa | 22-04-2020
 

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha anunciat hui que el consistori, a travs de la Regidoria d'Economia, est treballant per a donar suport a una proposta llanada des del sector comercial de la ciutat per a ajudar als establiments comercials i d'hostaleria que han hagut de paralitzar per complet la seua activitat durant l'estat d'alarma per la pandmia de COVID-19. Es tracta d'una acci de solidaritat econmica basada en la creaci de bons per a compres anticipades de productes i serveis en comeros i hostaleria que alleugen la situaci d'aquest sector especialment castigat per la crisi sanitria i ajuden al manteniment dels negocis.
L'alcalde s'ha mostrat especialment preocupat per les conseqncies que la paralitzaci de l'activitat puga tindre en el sector comercial i hostaler de la localitat en un moment en qu havem aconseguit un model de ciutat viva, diversificant l'economia en l'mbit de l'oci i la gastronomia, i amb una oferta de comer variada i potent, sempre lluitant davant la competncia de les grans superfcies. Per aquest motiu, l'equip de govern ha acceptat la proposta llanada des del sector comercial de la ciutat per a crear els Vilabonos Comer Vila-real.
La iniciativa, que est en fase d'estudi per a la seua aplicaci prctica a travs d'alguna plataforma online, consistir en el fet que els establiments que decidisquen adherir-se posen a la venda bons per a compres a compte de productes o serveis, amb ofertes o descomptes especials, que els clients podran canviar en el moment en qu l'activitat del sector comercial i hostaler torne a la normalitat. Es tracta d'ajudar a superar aquesta situaci de parlisi que pateix un sector com el del comer i l'hostaleria que compta amb empresaris i treballadors molt sacrificats i que ara han hagut de deixar els seus negocis totalment inactius, subratlla Jos Benlloch.
L'Ajuntament, de la m d'hostalers i comerciants, est estudiant a travs de quina plataforma es podrien posar a la venda aquests bons que permetrien, per exemple, adquirir un sopar o un menjar en un restaurant per endavant, o qualsevol altre tipus de producte comercial que desprs es canviaria en el moment en qu els establiments tornen a l'activitat.
Creiem que s una bona iniciativa per a salvar a un sector que s imprescindible en el nostre model d'una ciutat per a treballar, viure, gaudir i conviure; i per als establiments s una forma de fidelitzar als seus clients, de dir-los que, si els ajuden a superar aquesta situaci, continuaran ac treballant per a oferir-los els millors productes i serveis, ha concls l'alcalde.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana