Vila-real: Vila-real celebrar una missa per la festivitat de Sant Pasqual el diumenge 17 de maig amb aforament limitat i mesures de prevenci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195340_121091/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195340_121091/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 07-05-2020
Vila-real celebrar una missa per la festivitat de Sant Pasqual el diumenge 17 de maig amb aforament limitat i mesures de prevenci

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, que presideix la Fundaci Pro Monestir i Baslica de Sant Pasqual, juntament amb els regidors Xus Madrigal i Noelia Sambls, s'ha reunit aquest mat amb representants de l'Associaci Amics del Pouet del Sant i amb el sacerdot Joaqun Guillamn, el rector de la baslica, per a preparar la celebraci de la missa amb motiu de la festivitat de Sant Pasqual. L'eucaristia se celebrar diumenge que ve 17 de maig a les 11.00 hores, en el temple de Sant Pasqual, aprofitant que, a partir del dia 11, est permesa la celebraci d'actes religiosos amb un aforament limitat i baix determinades condicions.
No s la missa que s'emmarca en les festes patronals perqu enguany han hagut de suspendre's per la crisi sanitria ha assenyalat la regidora de Tradicions i Relacions Institucionals, Noelia Sambls, qui ha recordat que Sant Pasqual s el patr de Vila-real, patr dels Congressos Eucarstics Internacionals, de la Dicesi Segorbe-Castell aix com d'altres localitats.
La cerimnia, oficiada pel bisbe de la Dicesi Segorbe-Castell, Casimiro Lpez, se celebrar complint amb la normativa i amb les mesures de prevenci i higiene necessries per a la tornada dels fidels al temple. Entre elles, noms est perms que l'esglsia puga albergar 1/3 de la seua capacitat, el que vindr a representar aproximadament entre 60-65 persones que representaran a la societat de Vila-real. Daquesta manera es convidar a participar a un representant de les principals associacions i entitats del municipi. En aquesta ocasi l'eucarstica comptar amb l'assistncia de l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch i els portaveus dels grups municipals. Tots ells hauran d'adoptar les mesures higiniques pertinents mantenint una distncia de seguretat.
Quant al temple, haur de complir amb les mesures d'higiene i seguretat seguint les directrius decretades per la pandmia del COVID-19 pel Govern central. Entre les quals es compta amb la desinfecci del temple, bancs, objectes litrgics, senyalitzaci d'una nica entrada i eixida, etc.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana