Vila-real: El PP proposa bonificacions en impostos a hostaleria, comeros i petites empreses de Vila-real amb la declaraci 'd'especial inters i utilitat pblica'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195383_121128/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 09-05-2020
El PP proposa bonificacions en impostos a hostaleria, comeros i petites empreses de Vila-real amb la declaraci 'd'especial inters i utilitat pblica'

El Partit Popular de Vila-real ha proposat declarar de especial inters i utilitat municipal per circumstncies d'ocupaci a l'hostaleria, oci, comeros i petites empreses de la ciutat perqu puguen beneficiar-se de bonificacions en impostos.

Aix ho ha anunciat el portaveu dels populars, Hctor Folgado, desprs d'estar en contacte durant les ltimes setmanes i escoltar les propostes de nombrosos hostalers, comerciants, autnoms i empresaris locals.

La greu crisi sanitria que estem patint ha desencadenat en una crisi econmica que est colpejant ja amb fora a diferents sectors econmics de la nostra ciutat i, per tant, a moltes famlies vila-realenses, ha explicat l'edil.

Entre els beneficis als quals podrien accedir per aquesta declaraci municipal, destaca la bonificaci a l'IBI del local afecte a l'activitat. Els populars proposaran que aquesta bonificaci oscille entre el 25% i el 50%, en funci de la disponibilitat de recursos dels quals objectivament dispose l'ajuntament en definir les seues ajudes.

A ms, des del Partit Popular han puntualitzat que si l'immoble que es veur beneficiat per la deducci a l'IBI est en rgim de lloguer, l'arrendador haur de repercutir-la en l'arrendatari.

Totes les administracions han d'articular poltiques i ajudes que permeten mantindre la nostra activitat econmica i l's dels nostres vens i entenem que, amb aquesta mesura, l'ajuntament pot ajudar a alguns sectors molt castigats pel Covid-19, ha indicat Folgado.

D'altra banda, el portaveu popular ha remarcat tamb que aquestes ajudes municipals "han de veure's acompanyades per les d'altres administracions, per la qual cosa amb la premissa de sumar esforos sollicitem tamb a la Diputaci de Castell, la Generalitat Valenciana, el Govern d'Espanya i la Uni Europea que implementen ajudes als sectors mes castigats.

Seguint la lnia de collaboraci amb el govern local, des del Partit Popular s'han presentat diferents propostes emmarcades en el pla Reactivem Vila-real, algunes de les quals ja s'han aprovat -com l'exempci del pagament de la taxa de terrasses-, mentre altres propostes segueixen en estudi, com s el cas del pla d'ajuda als autnoms, diferents bonificacions o una taula de treball amb l'hostaleria.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana