Vila-real: L'Ajuntament de Vila-real autoritzar a duplicar la capacitat de terrasses de manera automtica prvia sollicitud dels locals


 
La Plana al Dia | Vila-real | Economa | 09-05-2020
 

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha signat hui una resoluci que suspn de manera parcial i temporal l'ordenana que regula les terrasses dels establiments de restauraci en la via pblica i autoritza a duplicar la capacitat de les mateixes de manera automtica, prvia sollicitud, reservant-se l'Ajuntament el dret d'inspecci i de modificaci o revocaci posterior per a garantir que no es vulneren drets de tercers. El primer edil ha remarcat que hem apostat per un model propi que ens permet donar resposta als establiments d'hostaleria, que quan arribe la fase 1 de desescalada tindran limitada l'ocupaci de les seues terrasses al 50%, amb una revisi posterior per a assegurar que no es vulneren drets de tercers ni es produeixen discrepncies, per a aix habilitarem una oficina tcnica especfica que s'encarregar d'aquestes inspeccions.
En la fase 1 de desescalada del confinament per la pandmia de COVID-19, els establiments d'hostaleria podran obrir les seues terrasses per noms al 50% de capacitat. Benlloch explica que per a atendre la petici dels empresaris del sector de poder ampliar les seues terrasses amb l'objectiu de comptar amb una mnima rendibilitat l'opci de modificar l'actual ordenana suposava una tramitaci complexa i llarga en el temps.
Per aquest motiu, s'ha optat per una frmula alternativa, a travs d'una resoluci d'Alcaldia de suspensi parcial i temporal de l'ordenana de terrasses en la via pblica d'establiments de restauraci. Al mateix temps, el propi decret autoritza a tots els establiments que compten amb terrassa al fet que puguen duplicar la capacitat presentant una sollicitud i una documentaci especfica, amb plans i una explicaci de com es dur a terme aquesta ampliaci. La resoluci d'Alcaldia estableix que una vegada presentada la sollicitud, s'autoritza automticament l'establiment a duplicar la capacitat de la terrassa, encara que per a garantir els drets de tercers i atallar possibles discrepncies, l'Ajuntament es reserva tots els drets d'inspecci i de modificaci o revocaci d'aquesta autoritzaci.
El primer edil ha indicat que per a dur a terme aquestes inspeccions es crear una oficina tcnica especfica. Comenarem per aquelles terrasses que puguen generar queixes o discrepncies per s'inspeccionaran totes, insisteix Benlloch, qui afig que a mesura que es vaja avanant en la desescalada i les restriccions docupaci siguen menors s'anir adaptant el decret a la nova realitat. Aix mateix, la suspensi parcial de l'ordenana quedar sense efecte en el moment en qu es torne a la normalitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana