Vila-real: Comproms per Vila-real exigeix al Govern investigar la Casa Reial


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 11-05-2020
 

El Grup Municipal de Comproms per Vila-real ha presentat una moci per al seu debat en el prxim Ple, que se celebrar previsiblement el proper divendres 15, en la qual exigeix al Govern que investigue la Casa Reial i faa retornar els diners externalitzats de manera fraudulenta a Sussa, amb l'objectiu d'emprar-lo en causes socials, amb motiu de la crisi del Covid-19.
La Fiscalia de Ginebra investiga la cessi de 100 milions de dlars en 2012 per part del llavors rei de l'Arbia Saudita, que haurien anat a parar a les mans del monarca espanyol, l'emrit Joan Carles I, que suposadament va donar part d'aquesta quantitat -65 milions- a la seua amant, l'aristcrata i empresria Corinna zy Sayn-Wittgenstein, qui ha adms pblicament haver rebut aquest regal. La gran majoria de mitjans europeus, a excepci d'alguns espanyols, s'han fet ress en els ltims anys dels moviments de diners de procedncia poc fiable per part del pare de l'actual cap d'Estat, Felip VI, indica el portaveu adjunt de Comproms, Santi Cortells. El rei t una situaci complicada, ja que no sols el seu pare hauria coms fraus, sin que tamb el seu cunyat, Iaki Urdangarin, ha posat en una molt mala situaci a la Corona espanyola, assegura, i afig que la Monarquia representa la ms alta jerarquia de l'Estat i ha de ser exemple de la resta d'institucions, com la classe poltica i el poder financer, per, per desgrcia, ara mateix noms s exemple de corrupci i embolics de faldes, aix com tot tipus d'actituds poc exemplars.
L'Estat espanyol mereix recuperar tots els diners que en els ltims anys, especialment des de l'inici de la crisi de 2008, s'han evaporat grcies a representants amb molt poca moral, especialment alguns que no s que els necessiten precisament, per continuen acaparant grans fortunes a costa de tots els espanyols, afirma. Per aquest motiu, Comproms per Vila-real sollicita al Govern de l'Estat que investigue la Casa Reial i faa una auditoria per a conixer si les activitats delictives ja conegudes sn habituals o podrien implicar tamb l'actual cap de l'Estat.
A ms, exigeixen a la Casa Reial que el rei Felip de Borb sollicite formalment al seu pare la devoluci dels diners externalitzats de manera fraudulenta a Sussa i que els done per a causes socials amb motiu de la crisi del Covid-19. Aix mateix, en la moci es reclama que Felip VI demane disculpes als ciutadans de l'Estat pels fets delictius que afecten la seua famlia en totes les televisions pbliques i s'insta al Govern i a la Fiscalia General de l'Estat a iniciar una investigaci judicial sobre el monarca emrit per possible cas de delicte flagrant. Pel que concerneix a Vila-real, Cortells recorda que en la baslica de Sant Pasqual es troba un escut del rei Joan Carles I, que no representa precisament els valors cristians que va defensar i representa el patr de la ciutat. Per aquest motiu, Comproms per Vila-real proposa, entre altres qestions, que el Bisbat de Segorbe-Castell retire aquesta insgnia del retaule de Sant Pasqual i que l'Ajuntament retire les condecoracions i la medalla d'or que va concedir a Joan Carles de Borb i que informe d'aquesta actuaci a la Casa Reial.
Es tracta d'un tema de patriotisme i preocupaci pel que succeeix en l'economia de l'Estat, que podria millorar si tots els que han actuat malament obraren en conseqncia i retornaren fins a l'ltim cntim, manifesta l'edil, que recorda que, tot i que no est previst que als plens extraordinaris es puguen debatre mocions, seguim lexemple del PsoE i plantegem una iniciativa amb la qual, pensem, qualsevol patriota estar d'acord, ms encara en els temps que vivim, tan durs per a tanta gent per culpa de la pandmia sanitria, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana