Vila-real: Benlloch l'embolica en dir que Vila-real no est preparada per a passar a la Fase 1


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195458_121192/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-05-2020
Benlloch l'embolica en dir que Vila-real no est preparada per a passar a la Fase 1

L'alcalde de Vila-real l'ha embolicada. Aquest dimarts ha assenyalat que Vila-real "no est preparada per a passar a la fase 1. Unes declaracions que han alat moltes discrepncies en la poblaci i que han obligat el consistori a emetre un comunicat de premsa tractant d'explicar qu era el que realment volia dir.
I s que aquestes declaracions han arribat a travs d'Onda Cero, un dia desprs del dilluns en el qual tot el sector comercial de la localitat esperava ja obrir de nou les portes, a tenor de les paraules que havia dit el *President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al llarg de la setmana passada.
Finalment el Govern Central va decidir que la Comunitat Valenciana seguia en Fase 0 i aix va generar pbliques crtiques tant per part de Puig com de la Consellera de *Sanitat.
D'ac el sorprenent de les declaracions de Benlloch, en la lnia del Govern Central i en contra de la Generalitat i del sector comercial de Vila-real.
D'altra banda, Benlloch ha criticat les ajudes directes que estan oferint als seus autnoms els alcaldes d'altres poblacions de la provncia i ha dit que Vila-real "donar canyes de pescar, no peixos" i que no veu necessari donar ajudes de manera indiscriminada a tots els autnoms.

Enfront d'aquestes declaracions, Benlloch ha ems el segent comunicat:
L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, en relaci a les declaracions realitzades hui en una entrevista en Onda Cero en les quals s'ha referit a l'entrada en la fase 1 de desescalada del confinament per la pandmia de COVID-19 vol aclarir, per si no s'ha expressat amb claredat, que:
1. No competeix a l'Ajuntament de Vila-real decidir si el municipi accedeix a la fase 1 de desescalada, un avan que, en qualsevol cas, considere que seria positiu per al comer i l'economia local, que necessita reprendre l'activitat com ms prompte millor, amb totes les mesures de prevenci corresponents. Aix ho hem demostrat des de l'equip de govern, amb decisions de cara a aquesta fase 1 de la desescalada, com l'ampliaci de les terrasses, la supressi de les taxes per terrasses, mercats i quioscos o reactivant el mercat ambulant d'alimentaci i productes de primera necessitat.
2. Quan he manifestat els meus dubtes sobre l'entrada en una nova fase de desescalada i he remarcat la necessitat de prudncia em referia a la reobertura de les installacions culturals, esportives, administratives, etc., que depenen de l'Ajuntament. En cap moment he fet referncia al comer o l'hostaleria que, igual que la indstria que ja ho ha fet, s molt important que reprenguen l'activitat de nou com ms prompte millor i des de l'Ajuntament de Vila-real estarem al seu costat.
3. En relaci a les decisions que competeixen al consistori he explicat que serem prudents i no tindrem pressa per a reobrir installacions collectives per una qesti de prevenci i responsabilitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana