Vila-real: La Plana impulsa la formació entre el seu personal per a la prevenció de malalties infeccioses en pacients de l'UCI


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 27-06-2020
 

L'Hospital amplia la convocatòria dels cursos del Projecte *ZERO del Ministeri de Sanitat a totes les especialitats

Vila-real (26.06.20). L'Hospital Universitari de la Plana està impulsant la formació entre el seu personal en els diferents Projectes *ZERO del Ministeri de Sanitat amb l'objectiu de dotar d'eines clíniques a la seua plantilla per a la prevenció de malalties infeccioses en pacients crítics.

D'aquesta forma, s'han realitzat ja tres sessions informatives dirigides al personal assistencial de diferents categories i especialitats sobre els cursos on-line que el Ministeri de Sanitat posa a la disposició dels centres sanitaris inclosos en el Programa de Seguretat de Pacients Crítics, més coneguts com a Projectes Zero.

Aquests Projectes afecten pacients ingressats en les unitats de vigilància intensiva i es divideixen en *Bacteriemia *Zero, que recull l'estandardització de mesures de prevenció d'infeccions relacionades amb els catèters; Pneumònia Zero, centrada en la prevenció de pneumònies relacionades amb ventilació mecànica; Resistència Zero, dirigida a la prevenció de la disseminació de bacteris multiresistents; i ITU-Zero, que engloba la prevenció de la infecció urinària relacionada amb la sonda uretral.

Formar per a previndre

L'objectiu de l'Hospital Universitari de la Plana és posar a la disposició del personal facultatiu, d'infermeria i TCAE aquests projectes de prevenció per a minimitzar el risc d'infeccions associades a l'hospitalització de pacients crítics, tant durant l'actual període de pandèmia, com en altres períodes, ja que segons diversos estudis, la formació està associada a una reducció de les infeccions ajuste al 26%.

Els mòduls de formació consten de diferents apartats i estan disponibles per a ser realitzats des de qualsevol dispositiu, amb el que s'afavoreix el seu seguiment complet. El personal de l'Hospital Universitari de la Plana disposa de l'accés directe a través de la pàgina web www.laplana.san.gva.es i de la Intranet.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana