Vila-real: Vicent: 'El primer any de legislatura a Vila-real ha estat marcat per la pandmia i la pujada d'impostos'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196074_121730/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-08-2020
Vicent: 'El primer any de legislatura a Vila-real ha estat marcat per la pandmia i la pujada d'impostos'

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vila-real, Domingo Vicent, ha volgut fer balan del primer any de legislatura i, en aquest sentit, ha destacat que "sens dubte, aquest any est marcat per una situaci excepcional, la pandmia i per una situaci habitual, la pujada d'impostos". Aix, l'edil ha assenyalat que "si tirem la vista arrere prcticament no recordem com era la nostra vida abans de el coronavirus, per la veritat s que a Vila-real les coses segueixen igual. En aquest primer aniversari s'ha consolidat la tercera pujada de la Contribuci, dos milions ms que el PSPV ha arrancat de les butxaques dels vens per a poder pagar el seu model de despesa estructural elevada", ha lamentat l'edil.

Vicent ha reiterat que "a la pujada del 10 per cent de l'IBI, se sumen uns valors cadastrals sobrevalorats i sense revisar, la qual cosa ens castiga en altres impostos, un problema urbanstic sense resoldre, despesa estructural inassumible i creixent i finalment, prdues en subvencions d'altres administracions com el Pla 135". Per aix, el portaveu ha assegurat que "tenim tots els ingredients per a acabar intervinguts, haver de pujar novament els impostos i retallar serveis. Des de Cs farem el possible perqu aix no ocrrega".

Quant al primer any del grup municipal, el regidor s'ha mostrat "content pel treball fet, alhora que insatisfet perqu queda molt per fer". "La nostra oposici sempre ha sigut constructiva i til, ho hem demostrat ara amb el coronavirus aportant idees que, finalment, han vist la llum com la targeta moneder; la retallada de l'assignaci municipal, que demanarem que es mantinga almenys fins a 2021; un pla per a la reducci de la bretxa digital; mesures per a la conciliaci o accions per a conscienciaci social", ha explicat Vicent. Qui ha agrat a la resta de grups municipals "el treball en equip i l'esperit de collaboraci que esperem perdure, ja que aquesta crisi no ha fet ms que comenar".

"Tamb entre les propostes presentades al llarg de la legislatura m'agradaria destacar la incorporaci de la infermera escolar, un servei que passa a ser de summa importncia amb la nova normalitat, iniciatives per a dotar de major transparncia els comptes del Consistori o per a fer unes festes accessibles, aix com una moci per a promoure un Pacte Local per l'Urbanisme que allunye els interessos partidistes i que lamentablement va ser desestimada per part de l'Executiu", ha traslladat el regidor.

Finalment, el regidor ha manifestat que "el segent pas ms important s el dels pressupostos, uns pressupostos que han d'anar encaminats a afrontar la crisi econmica i social provocada per la Covid-19 i que en cap cas poden significar una nova pujada d'impostos, en Cs tractarem d'aportar el millor de nosaltres mateixos perqu aix siga".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana