Vila-real: L'Hospital de la Plana aferma el dret de les dones a un pla de part respectat


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 20-11-2020
 

L'Hospital Universitari de la Plana aferma el dret de les dones a un pla de part respectat i grcies a aix, ms del 95% de les mares que acudeixen al seu paritori ho fan amb aquest document que els permet decidir quin tipus d'enllumenament prefereixen.

El centre hospitalari compta amb una dilatada experincia en aquesta filosofia assistencial grcies al treball del seu equip de matrones i al suport del Servei de Ginecologia, que permet seguir la voluntat de les mares en el moment del part.

Per a aix, s fonamental que les embarassades hagen elaborat prviament l'anomenat 'Pla de Part', un document que els permet indicar quines decisions ha pres sobre com desitja que siga el procs assistencial de l'enllumenament, com si desitja donar a llum en l'aigua o si voldr algun tipus d'anestsia, aix com qui vol que li acompanye o les condicions de l'habitaci. Aquest pla tamb contempla decisions de cara al postpart i a la implantaci de la lactncia materna.

Grcies a aquest lideratge, cinc pacients de l'Hospital de la Plana, ngels, Ester, Graciela, Mireia i Paula han participat en el documental interactiu 'Parir al *segle XXI', que s'emet a consultar ac, en el qual han participat Punt *Mdia i el Laboratori d'Innovaci Audiovisual d'RTVE.

En el documental, elaborat grcies a la collaboraci de tot l'equip de matrones i de la unitat de paritori del centre, s'entrellacen les histries de les cinc dones protagonistes que conten cadascuna la histria de com va ser el part, una d'elles durant la fase de confinament de la pandmia. A ms, s'aprecia la important labor que exerceixen els professionals sanitaris i matrones durant tot el procs d'acompanyament, tant en l'embars com en el moment de donar a llum.

Des de l'Hospital de la Plana la finalitat s secundar i recolzar els drets de les dones, en aquest cas en el moment de donar a llum. De fet, ha adaptat els protocols d'atenci sanitria a la dona en compliment amb els drets d'assistncia sanitria en l'mbit de la salut sexual i reproductiva de les dones, que recull el captol III, del ttol V de la Llei 8/2018 de 20 d'abril.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana