Vila-real: El Ple aprova per unanimitat la modificaci del PGOU que facilita el desenvolupament d'habitatges en la zona del Madrigal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196761_122338/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 25-11-2020
El Ple aprova per unanimitat la modificaci del PGOU que facilita el desenvolupament d'habitatges en la zona del Madrigal

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la modificaci dels articles 234.1 i 2, 236 i 236 bis de les normes urbanstiques del Pla General d'Ordenaci Urbana amb la finalitat d'ampliar les possibilitats que en l'actualitat existeixen a l'hora de desenvolupar habitatges unifamiliars en la zona del Madrigal. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que la tramitaci d'aquestes modificacions es va iniciar al maig de 2019 amb la voluntat de agilitar i donar soluci a algunes problemtiques que complicaven el desenvolupament residencial en aquesta zona arran de l'aprovaci del PAI.
Una vegada superats els trmits ambientals i amb els informes favorables de les administracions i rgans competents, el Ple ha donat hui llum verda a aquestes modificacions que es concreten en mesures com: la reducci de la longitud mnima de faana principal de 15 a 9 metres; en les actuacions conjuntes en parcelles amb una superfcie superior als 700 metres quadrats en les quals caben diverses edificacions no ser necessari edificar tots els habitatges al mateix temps sin que es podran construir de manera successiva; aix mateix, tal com ha detallat Obiol, tamb se solucionen dificultats per a materialitzar l'aprofitament urbanstic en parcelles amb circumstncies especials. Els canvis aprovats en el Pla General permetran tamb que, en les actuacions conjuntes, els espais comuns i jardins es puguen destinar a aparcament i tamb es podran contemplar vials interiors de carcter privat.
D'altra banda, la sessi plenria tamb ha donat llum verda a dues declaracions institucionals en les quals es reclamen inversions en el municipi per a la seua inclusi en els Pressupostos Generals de l'Estat i els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2021. A ms de les reivindicacions histriques de projectes per a la ciutat, els grups poltics tamb solliciten a totes dues administracions ajudes per als sectors productius, empreses i autnoms que no puguen treballar a causa de les mesures sanitries de la covid-19 i als sectors que han tingut prdues per la pandmia.
Tots els partits han secundat tamb la concessi de la Medalla d'Or de la Ciutat a l'Associaci de Filles de Maria del Rosari, la Congregaci de Filles de Maria Inmaculada i la Comunitat de Regants de Vila-real. El lliurament dels honors es materialitzar amb un acte institucional el diumenge 20 de desembre.
Un altre assumpte que s'han abordat en la sessi plenria d'aquest mat s la modificaci del contracte de concessi de l'aparcament de la plaa Major per a facilitar 30 minuts d'aparcament gratut de 8 a 15 hores de dilluns a dissabte. Per a aix, l'Ajuntament estableix una compensaci anual de 97.000 euros ms IVA a l'empresa concessionria, l'equivalent a 130.000 tiquets de mitja hora d'aparcament gratut. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat de tots els grups poltics.
Tamb per unanimitat s'ha aprovat fixar els festius locals del prxim 2021 els dies 17 de maig, festivitat del patr Sant Pasqual, i el 12 d'abril, dilluns de Sant Vicent. El Ple tamb ha tirat avant amb el vot favorable de tots els partits, a excepci de Vox, que s'ha abstingut, la proposta del regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transici Ecolgica, Energtica, i Medi Ambient, Jos Ramn Ventura Chalmeta, per a l'adhesi de la ciutat al Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia durant els prxims cinc anys, amb la finalitat de poder optar a les ajudes de la Generalitat Valenciana als ajuntaments per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climtic.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana