Vila-real: Cultura inverteix 145.000 euros en la millora d'installacions culturals durant el perode d'inactivitat per la covid-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197221_122720/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Vila-real | General | 28-01-2021
Cultura inverteix 145.000 euros en la millora d'installacions culturals durant el perode d'inactivitat per la covid-19

La Regidoria de Cultura ha escoms un pla de millora i manteniment d'installacions i centres culturals durant aquest perode de menor activitat a causa de la suspensi d'actes per la pandmia. L'import de la inversi, tant de les actuacions ja executades com les que estan previstes en les prximes setmanes, ascendeix a 145.000 euros, segons explica la regidora responsable de Cultura, Rosario Royo. En aquest moment i vista l'evoluci de la pandmia, la prioritat ha de ser extremar la prevenci; encara que lamentem que una ciutat tan activa culturalment com Vila-real no puga continuar amb la programaci habitual d'espectacles i l'oferta d'activitats, des de l'Ajuntament no estem parats i hem decidit aprofitar aquesta aturada per a posar a punt algunes de les nostres installacions perqu estiguen en estat ptim quan tornem a la normalitat, detalla l'edil.
Aix, a l'Auditori Municipal Msic Rafael Beltrn Moner s'ha procedit a substituir la maquinria de l'aire condicionat i s'han installat noves lnies de vida en l'escenari, per a millorar la seguretat dels treballadors de l'Auditori quan fan treballs en altura. Una altra de les millores realitzades en aquest espai cultural s el canvi a illuminaci led, amb la finalitat d'estalviar energia, a ms d'altres millores en l'escenari com la reparaci d'alguns desperfectes en els telons. En definitiva, segons subratlla Rosario Royo, s'estan realitzant xicotetes actuacions en la caixa escnica per a tindre-la actualitzada i a punt en el moment en qu puguem reprendre l'activitat d'espectacles i actuacions.
Pel que respecta a l'escenari del teatre Els XIII, s'ha procedit a la reparaci del sostre per a evitar els danys de la pluja en l'escenari i tamb s'actuar en les lluminries per a un millor funcionament.
Dins d'aquest pla de manteniment i millora d'installacions culturals tamb s'han tingut en compte altres espais com les dependncies de l'Escola Municipal de Teatre, on s'ha incorporat un fals sostre per a millorar la insonoritzaci de la sala i l'eficincia energtica per a una correcta climatitzaci de l'espai. Aix mateix, a l'Escola Municipal de Dansa, que ocupa part de l'immoble del Convent Espai dArt, s'ha realitzat la reparaci d'un dels accessos per a millorar la climatitzaci i allament.
D'altra banda, la regidora de Cultura ha mantingut aquest mat una reuni amb representants de les companyies d'arts escniques de la ciutat amb la finalitat d'escoltar les seues idees i propostes en aquest moment de dificultat per a un sector que tamb s'ha vist afectat per la paralitzaci d'activitats. Volem transmetre'ls que l'Ajuntament compta amb ells i que som conscients de la seua problemtica, encara que en aquest moment la situaci sanitria ens impedeix realitzar una programaci cultural com ens agradaria, assenyala Royo. No obstant aix, la regidora ha recordat que en matria de festivals, estem treballant per a readaptar i ajornar els esdeveniments que no es puguen realitzar per a dur-los a terme de cara a la recta final d'any, sempre que sanitriament siga possible i amb formats segurs. Royo s'ha comproms a ms al fet que en el moment en qu les autoritats sanitries ho permeten, adaptarem una programaci cultural comptant amb les empreses locals per a poder continuar mantenint viu un sector fonamental en el nostre model de ciutat. En la reuni ha participat tamb el regidor de Festes i Turisme, Diego Vila; el programador cultural de l'Auditori Municipal, Toms Ibez; la tcnica responsable de Cultura, Carmen Falomir; Sonia Alejo, de la companyia Visitants; Sergi Heredia, de La Fam; Domingo Martnez, promotor cultural; Joan Raga, de Scura Splats; Xavi Castell, de XA! Teatre; Diana Bernal, de Paraules dAire; la ballarina Pepa Cases; Leandre Escamilla, de Xarxa Teatre; i Hadi Kurich, de Teatro de la Resistencia, a ms de Pau Ayet com a director de festivals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana