Vila-real: La Policia Local imposa 34 sancions per incomplir les restriccions per la covid-19 en el primer cap de setmana de tancament perimetral


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 01-02-2021
 

El primer cap de setmana de tancament perimetral de la ciutat s'ha saldat amb un total de 34 denncies per incomplir les restriccions decretades per la Generalitat Valenciana en prevenci de la covid-19. s la xifra de sancions imposades per la Policia Local en 27 controls realitzats des de les 15.00 hores del divendres 29 de gener fins a les 6.00 hores d'aquest dilluns 1 de febrer. El dispositiu especial de vigilncia i seguretat ha suposat duplicar els efectius policials habitualment desplegats en cap de setmana per a garantir el compliment del decret 2/2021, de 24 de gener, del president de la Generalitat.
Aix les coses, els agents han vetlat pel compliment del tancament perimetral des de les 15.00 hores del divendres fins a les 6.00 hores del dilluns, han vigilat que no se celebraren reunions socials en domicilis privats i que les trobades en l'espai pblic es limitaren a un mxim de dues persones no convivents, a ms de la resta de mesures de prevenci en vigor. Arran dels controls desplegats s'han imposat un total de 34 sancions per no respectar les restriccions relatives al control de la pandmia que es desglossen de la segent manera: 20 denncies per incompliment del tancament perimetral; 6 denncies per reuni en un domicili de ms de dues persones no convivents; 6 per incomplir l'obligaci d'utilitzar mscara; i 2 denncies per no respectar el toc de queda.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, ha valorat de manera positiva la collaboraci ciutadana en el compliment d'aquestes mesures excepcionals ja que en general, excepte comptades excepcions, la ciutadania ha respectat tant el tancament perimetral com les limitacions en les reunions. Gmez recorda que aquest dispositiu es mantindr en cap de setmana mentre estiga en vigor el tancament perimetral decretat per la Generalitat Valenciana i ha insistit en la importncia que es respecten les limitacions perqu de l'esfor de cadascun de nosaltres depn que puguem superar aquests moments difcils de pandmia que vivim.
El desplegament de vigilncia i seguretat sense precedents s'ha articulat en tres eixos: s de noves tecnologies, controls en els accessos i patrulles informatives per tota la ciutat, amb vehicles equipats amb megafonia que han difs les mesures i reforos en punts estratgics com l'ermita de la Mare de Du de Grcia. A ms, s'han realitzat controls en les entrades i eixides de la ciutat, alternant diferents accessos en torns compartits amb la Policia Nacional i, fins i tot, els efectius de la Unitat Canina de la Policia Local per al control d'estupefaents, entre altres.
Tamb s'ha recorregut a l's de drons en els punts d'accs a Vila-real i en les principals zones verdes i de convivncia, com els jardins de Jaume I, la CEM, la Mayorazga, el parc del Botnic Calduch i el Termet, per a evitar la concentraci de persones.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana