Vila-real: Vila-real decidir la prxima semana la suspensi de les festes de Sant Pasqual


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197261_122761/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 02-02-2021
Vila-real decidir la prxima semana la suspensi de les festes de Sant Pasqual

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha presidit aquest mat de manera extraordinria la Comissi Informativa de Qualitat de Vida, amb l'objectiu de traslladar als grups municipals diversos punts d'inters, principalment relacionats amb la celebraci o suspensi de les festes patronals que la ciutat dedica al maig al seu patr, Sant Pasqual.

Amb l'objectiu de consensuar una decisi, Benlloch ha convocat per a la setmana que ve un Consell Rector de Festes, organisme format per representants de la Junta de Festes i tamb dels grups amb representaci en el consistori.

A tots ens agradaria poder celebrar com sempre ho hem fet la nostra devoci per Sant Pasqual, per hem d'adoptar, entre tots, la millor decisi per a Vila-real, per a la salut i el benestar de tots, tenint en compte que vivim una situaci sanitria i social molt difcil, valora el primer edil. Tamb en relaci a la possible suspensi de les festes, Benlloch ha convocat divendres que ve una reuni telemtica amb els directors i directores dels centres docents, a fi de conixer el posicionament de la comunitat educativa sobre la setmana de vacances escolars de Sant Pasqual. Hem de valorar amb la comunitat educativa totes les opcions sobre la taula si finalment suspenem les festes de Sant Pasqual. s a dir, si mantindre la setmana festiva escolar o convertir-la en lectiva i recuperar eixos dies de festa en un altre moment del calendari escolar, agrega. Desprs de la reuni amb els centres educatius, en la qual es valorar tamb el funcionament del curs i de les mesures de refor a la seguretat a les aules implementades pel consistori, Benlloch convocar tamb un Consell Escolar Municipal. s una decisi important, que concerneix a moltes famlies i tamb a docents, per a la qual volem arribar al mxim consens possible abans d'adoptar una decisi, afegeix.

D'altra banda, els portaveus municipals reunits hui en la Comissi Informativa de Qualitat han debatut tamb, a proposta de l'alcalde, la idonetat dels festius locals de 2021, fixats el 17 de maig, dia de Sant Pasqual, i el 12 d'abril, amb motiu del dilluns de Sant Vicent. Finalment, hem decidit entre tots els grups mantindre aquests festius, els dos en dilluns, apunta Benlloch.
A ms, Benlloch ha donat trasllat a tots els grups municipals de l'esborrany de la candidatura de Vila-real per a renovar la distinci de la marca Ciutat de la Cincia i la Innovaci. D'aquesta manera, els partits amb representaci en el consistori podran aportar i millorar el document, igual que va fer ahir amb els agents del sistema local de la innovaci, per a presentar la millor candidatura que permeta revalidar la distinci per tercera convocatria consecutiva.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana