Vila-real: Globalis s'adhereix al Pacte per la Cincia i la Innovaci promogut pel Ministeri al costat d'altres 60 entitats nacionals


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 08-02-2021
 

La Fundaci Globalis se suma al 'Pacte per la Cincia i la Innovaci', impulsat pel Ministeri de Cincia i Innovaci, al qual s'han adscrit ms de 60 entitats de tota Espanya vinculades a l'mbit cientfic, universitari i empresarial. L'acord recull els compromisos sobre organitzaci del sistema i els seus recursos per a augmentar de manera sostenible la inversi pblica i els recursos que es destinen a investigaci cientfica.

El ministre de Cincia i Innovaci, Pedro Duque, ha mantingut una srie de reunions amb organitzacions cientfiques, acadmiques, empresarials i de representaci dels treballadors que s'han plasmat en aquest text de mnims centrat en tres acords per als prxims anys.

En primer lloc, es tracta d'assegurar el finanament pblic a mitj i llarg termini per a aproximar-se a la mitjana de la inversi pblica a la I+D+I en la Uni Europa, amb objectius concrets en 2024 i 2030. En segon lloc, dotar d'independncia i dels recursos i mitjans suficients a les agncies finanadores de la I+D+I. I, finalment, consolidar una carrera investigadora pblica estable, a ms de promoure una major incorporaci de personal cientfic en les empreses.

El president de Fundaci Globalis, Juan Vicente Bono, participar el dimarts, 9 de febrer 2021, en l'acte d'adhesi al Pacte per la Cincia i la Innovaci a Madrid on es realitzar la projecci d'un vdeo en el qual la directora de Globalis, Maria Bellmunt, explicar la importncia del compliment d'aquest Pacte.

A ms de Fundaci Globalis, s'han subscrit a aquest escrit organitzacions com a Fundaci Premis Rei Jaume I, Fundaci Telefnica, Associaci Espanyola contra el Cncer, Associaci de Dones Investigadores i Tecnlogues (AMIT), Cambra de Comer d'Espanya, Fundaci Atresmedia, Fundaci AXA o Fundaci *Pfizer, entre altres.

L'acte oficial d'adhesi es podr seguir en directe a travs de les xarxes socials del Ministeri de Cincia i Innovaci el dimarts, 9 de febrer, a partir de les 17.30 hores.

Fundaci Globalis
La Fundaci Globalis s una entitat privada que t com a objectiu promoure la modernitzaci del teixit empresarial a Vila-real i dona suport a totes aquelles iniciatives que suposen innovaci o diversificaci empresarial o social. Dinamitzant el teixit socioeconmic, la ciutat i la seua rea d'influncia des d'una perspectiva global amb un nou model d'innovaci 360, Globalis promou i dona suport a l'emprenedoria i els projectes innovadors, treballa per a millorar l'ocupabilitat dels joves a ms de que dona suport a projectes innovadors vinculats al sector de la salut, la nutrici o l'esport.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana