Vila-real: Comproms per Vila-real proposa una ciutat lliure de trfic de dones i menors i ladhesi a la xarxa abolicionista de la prostituci


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-02-2021
 

Comproms per Vila-real ha presentat una moci al prxim Ple per a aconseguir una ciutat lliure del trfic de dones, xiquets i xiquetes i perqu Vila-real s'incorpore a la Xarxa de ciutats lliures de trfic de dones i menors destinada a la prostituci i amb finalitats d'explotaci sexual. La portaveu, Maria Fajardo, assenyala que les conclusions de l'Informe de la Comissi Mixta dels Drets de la Dona i de la Igualtat d'Oportunitats sobre l'estudi de la prostituci en l'Estat espanyol, publicat en el Butllet Oficial de lEstat el 24 de maig de 2007 sn contundents.
Aquesta comissi estava integrada per tots els partits poltics aix com collectius, associacions i entitats implicats per a analitzar les experincies normatives tant estatals com internacionals. En aquesta comissi d'estudi es van traure diverses conclusions, entre elles la vinculaci del fenomen de la prostituci amb el trfic de persones, aix com una relaci directa amb la feminitzaci de la pobresa als pasos ms desenvolupats, explica Fajardo. La prostituci s, per tant, una forma d'explotaci que ha de ser abolida i en cap cas reglamentada, perqu equival a acceptar un model de relacions asimtriques entre homes i dones, assenyala, aix com a establir i organitzar un sistema de subordinaci i dominaci de les dones.
Aix mateix, ledila manifesta que en cas d'equiparar aquesta violncia cap a les dones a una professi com qualsevol altra, destrueix automticament el plantejament de l'educaci per la igualtat de la nostra societat, ja que es plasma com una eixida laboral cap a la joventut femenina la venda dels nostres cossos o l'explotaci i humiliaci en habitatges, camins i bordells a benefici de proxenetes que es lucren esclavitzant a dones, a ms de transmetre als homes el missatge que poden usar-les com a objectes i comprar el seu cos amb diners per al seu gaudi personal.
Fajardo apunta que hem de focalitzar-nos en les persones que fan la demanda: la clientela, indica, perqu sense demanda l'oferta desapareix i les dones no poden topar-se amb una nova eina de persecuci, en aquest cas per part de les administracions. Transformar la societat amb l'educaci afectiu-sexual necessria, que provoque el rebuig d'aquestes prctiques s una altra de les eines per a Comproms. Errniament es diu que la prostituci sempre ha existit, per aix no s una prova de legitimitat ni validesa, manifesta ledila. Tenint en compte els preceptes del Pacte Valenci Contra la Violncia de Gnere de promoure una xarxa de municipis lliures de trfic de dones i xiquets i xiquetes amb finalitats d'explotaci sexual, hem d'implicar-nos activament com a ciutat i sumar-nos a la xarxa, reivindica.
Aix mateix, des de Comproms insten l'Ajuntament a dissenyar campanyes de sensibilitzaci per a difondre la percepci social de l's dels cossos de les dones com una vulneraci dels drets fonamentals de les dones, aix com aconseguir una repulsa social generalitzada cap al comer amb finalitats d'explotaci sexual.
Tamb s'insta a dissenyar campanyes de prevenci dirigides als ciutadans de Vila-real per a potenciar la vivncia de les relacions sexuals en llibertat, fent un especial esment en l'educaci sexual i afectiva des de les relacions igualitries entre homes i dones, a ms de sollicitar al consistori que, en el context dels seus codis tics, no collabore amb ens o mitjans que es facen eco o promocionen publicitat relacionada amb el comer sexual, amb l'objectiu de no ser una eina ms per a impedir el negoci d'organitzacions amb aquesta dedicaci.
Tamb s'exigeix al Govern de la Generalitat que s'aplique realment el Pacte Valenci contra la Violncia de Gnere i les mesures all recollides en aquesta lnia, aix com al Govern Central a legislar la penalitzaci de tota persona que obtinga una relaci casual (compra de prostituci) a canvi de diners.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana