Vila-real: Critas Diocesana inicia el centre d'inclusi que multiplicar els recursos per a l'atenci a persones sense llar a Vila-real


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197399_122866/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-02-2021
Critas Diocesana inicia el centre d'inclusi que multiplicar els recursos per a l'atenci a persones sense llar a Vila-real

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha assistit hui al costat del bisbe de la Dicesi de Segorbe-Castell, Casimiro Lpez Llorente, i el director de Critas Diocesana, Juan Manuel Aragons, a la collocaci de la primera pedra del nou centre d'inclusi social per a persones sense llar de Critas Diocesana que es construir en l'antic solar de l'esglsia dels Sants Evangelistes, al carrer Sant Mateu. Amb una inversi de prop de 2 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament de Vila-real aportar 300.000 euros, es tracta d'un dels projectes ms importants dels ltims anys per al bisbat i suposar la construcci d'un edifici de 1.700 metres quadrats que substituir a l'antic alberg de transents de El Pati, demolit en 2017 per deficincies estructurals en l'edifici, a ms de dependncies per a la parrquia dels Sants Evangelistes.
L'alcalde de Vila-real ha assegurat que hui s un dia molt important perqu continua una histria d'xit que va iniciar un grup de voluntaris en 1992 amb un projecte del qual ens sentim orgullosos com s la Fundaci Tots Units i el projecte El Pati per a persones sense llar. Benlloch ha defensat la participaci municipal en aquesta inversi perqu no podem entendre la histria de la nostra ciutat sense la realitat de l'Esglsia i ac es construir una nova capella dels Sants Evangelistes, al costat d'un edifici per a atendre les persones sense llar i espai per a la parrquia. A ms, ha remarcat que aquest nou centre suposa ampliar els serveis dels quals disposar la nostra ciutat i multiplicar les possibilitats per a atendre les persones ms necessitades. L'alcalde tamb ha recalcat que la construcci de dependncies parroquials beneficiar al desenvolupament del barri, com un projecte motor per a generar progrs i igualtat d'oportunitats.
El bisbe, Casimiro Lpez Llorente, ha destacat la labor de Critas Diocesana i ha assegurat que la inversi de 2 milions d'euros t una vocaci de servei, per a donar resposta al projecte de El Pati i a la parrquia dels Sants Evangelistes. Per part seua, el director de Critas Diocesana, Juan Manuel Aragons, ha mostrat el seu agrament en nom de totes les persones de El Pati i totes les persones sense llar i de greu exclusi social que sn les que es beneficiaran d'aquest centre quan estiga construt.
L'immoble albergar tres serveis: el centre d'inclusi i acompanyament per a persones sense llar de Critas Diocesana; una capella amb capacitat per a un centenar de persones i dependncies per a la parrquia dels Sants Evangelistes. Un dels principals aspectes del projecte s que permetr ampliar la capacitat de l'alberg per a persones sense llar, que passar de les 9 habitacions de l'anterior edifici, en les quals es podia allotjar a 13 persones, a un total de 18 habitacions dobles, amb el que es triplica la capacitat fins a les 36 persones. L'antic centre El Pati, impulsat en els anys 90 pel bisbe Josep Mara Cases arran de la creaci de la Fundaci Tots Units, va haver de demolir-se en 2017 per problemes estructurals. Durant aquest temps, Critas Diocesana ha continuat prestant el servei en dos pisos de Critas interparroquial de Vila-real, amb capacitat per a 9 persones, que han pogut rebre acompanyament en el procs d'eixir del carrer i integrar-se en la vida ordinria, descobrint les seues prpies capacitats i possibilitats. Amb tot, des del bisbat i Critas Diocesana, conscients de les necessitats actuals, destaquen la importncia de comptar amb centre de promoci social ms ampli i que permeta una atenci integral per a la inserci d'aquestes persones.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana