Vila-real: Comproms per Vila-real sollicita que es prenguen mesures per a donar resposta a les peticions dels residents en Las Cuestas


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 16-02-2021
 

El Grup Municipal de Comproms per Vila-real sollicita a l'equip de govern de PSOE i Podem que prenga les mesures oportunes per a donar resposta a les peticions que porten mesos plantejant els vens i venes de la zona popularment coneguda com Las Cuestas, que engloba els passatges de Forcall i Cinctorres.
La portaveu de Comproms, Maria Fajardo, va traslladar recentment la qesti al torn de preguntes en un Ple ordinari, aconseguint que l'alcalde es comprometera a rebre la presidenta de l'associaci i a treballar de manera conjunta i coordinada per a solucionar els diferents problemes plantejats pels residents en la zona.
Desprs d'una primera reuni, l'entitat es troba encara a l'espera que l'equip de govern emprenga accions clares que ajuden a millorar el benestar i la convivncia en el barri, que sagreuja amb les noves restriccions. Des de l'associaci van remetre fa un mes una carta en la qual recorden que, desprs de la primera trobada amb l'alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana, entenien que s'havien comproms a buscar una soluci acceptable per al barri. Aquesta soluci passava per diferents mesures, com la installaci de cmeres de vigilncia controlades per efectius policials, aix com la realitzaci d'un cens d'ocupaci dels habitatges. Els vens tamb sollicitaven que es comprovara el deteriorament dels edificis de Cinctorres 2, 4 i 6 i que s'oferira assessorament legal i gratut a les comunitats de propietaris, a ms d'estudiar seriosament la possibilitat de tancar un negoci hostaler situat a la zona o, almenys, clausurar el servei de barra que ofereix des d'una finestra que dna al carrer de Cinctorres. I s que, tal com han traslladat a Comproms, una de les preocupacions que tenen, especialment des del tancament de l'hostaleria, s la dubtosa implementaci de les mesures anticovid en la zona. Aquells que viuen ac denuncien que segueix sense complir-se la normativa per la qual els bars poden servir comandes per a emportar i que la presncia policial s tan mnima i escassa que no serveix per a frenar o dissuadir uns determinats comportaments per part dels consumidors, apunta Fajardo.
Tanmateix, l'associaci reclama que es faa una neteja correcta dels vials i que es renoven els contenidors i demanen que els efectius policials que acudeixen a la zona s'ho prenguen de deb, multant en cas d'infracci administrativa o delicte, i no simplement amb una amonestaci verbal als infractors, a ms d'incrementar la vigilncia policial. Entre altres qestions, els residents tamb solliciten saber en quin punt es troba l'inici de les activitats de l'Oficina d'Atenci als vens.
Sn qestions que preocupen i molt a les persones que desitgen una convivncia en pau en aquesta zona de Vila-real i que se senten oblidades per part de l'Ajuntament, manifesta Fajardo, qui sollicita que es prenguen en consideraci les peticions i se'ls done resposta. No val simplement amb reunir-se i fer com que se'ls escolta o vendre titulars en premsa. Aquestes persones necessiten respostes i veure que l'Administraci ms prxima al ciutad est del seu costat, apunta.
Per aquest motiu, des de Comproms s'ha sollicitat recentment en comissi que es tinguen en compte les sollicituds formulades per l'associaci de vens en l'ltima carta remesa al consistori i que se'ls comuniquen les mesures implementades o per implementar en la zona, els mitjans que l'Ajuntament planeja destinar a la resoluci dels problemes de convivncia, aix com informaci sobre quan s'iniciaran les accions acordades amb l'entitat per a resoldre els conflictes venals.
Esperem que la resposta de l'equip de govern no siga, una vegada ms, un contraatac contra Comproms, sin que es comporte de manera seriosa i responsable i prenga cartes en l'assumpte al ms aviat per a evitar que aquestes persones perden la fe en els governants i representants pblics, que som els qui hem de donar la cara i estar del seu costat quan ms ens necessiten, conclou la portaveu de Comproms.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana