Vila-real: Gmez lamenta la 'utilitzaci poltica' per part de Comproms de la problemtica en las Cuestas i avana que s'aborden actuacions en la zona des de la 'sensibilitat'


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 18-02-2021
 

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, ha lamentat la utilitzaci poltica per part de Comproms dels problemes socials en la zona de las Cuestas. Els que venien a rescatar persones, ara l'nica cosa que fan s exigir ms policia en una situaci que ha d'abordar-se, i aix ho estem fent, amb molta ms sensibilitat i responsabilitat, agrega Gmez, per a qui cada vegada s ms evident per qu Comproms, desprs de contribuir al canvi a Vila-real governant i assumint responsabilitats, no van voler acceptar l'oferta d'ajudar-nos a treballar per la ciutat i van preferir dedicar-se a defensar els seus interessos partidistes.
Lamentablement, es tracta d'un nou Comproms que ja no s per Vila-real sin per ells mateixos, un Comproms per Comproms preocupat nicament dels seus interessos sense importar-los Vila-real ni els seus problemes, buscant sempre desgastar i atacar al govern o als funcionaris d'aquest Ajuntament, que treballem tot el que podem o sabem, enmig d'aquesta dura pandmia, per millorar la nostra ciutat, argumenta la regidora. Els problemes en las Cuestas, afegeix, no sn nous. Estaven ac fa anys, com molts altres problemes de convivncia i socials que es donen en ciutats grans com la nostra, quan Comproms era govern i tenia fins i tot dos tinents d'alcalde, fa a penes any i mig, prossegueix Gmez, qui puntualitza que en aquelles circumstncies mai van obrir la boca. I no ho van fer perqu sabien les dificultats de gesti i perqu fer pblics aquests temes no ajuda; a l'inrevs, empitjora les coses, estigmatitza al barri i als seus vens i agreuja la problemtica. Per per al nou Comproms, tot val per Comproms, puntualitza.
No neguem que existeixen problemes i estem treballant des de fa temps en possibles solucions enmig d'una greu pandmia, sense pressupostos municipals encara aprovats per a poder gestionar algunes idees que volem explorar dins d'un pla de millora de la convivncia en el barri i que presentarem a l'associaci de vens, com aix ens vam comprometre a l'octubre, quan les circumstncies ho permeten i tinguem recursos amb els nous pressupostos, avana Gmez, qui informa que l'associaci de vens va presentar a finals de desembre una instncia amb la petici de 12 punts, molts dels quals requereixen importants inversions, a ms de l'estudi previ de la legalitat de les peticions per a garantir que no s'atropellen drets fonamentals. No necessitem que Comproms es convertisca, amb l'nic objectiu de fer mal, en els portaveus d'una associaci de vens. Aquest Ajuntament, com sempre, est obert a tots i totes amb absoluta proximitat, incideix.
La filosofia d'aquest equip de govern i de l'alcalde s que sempre pot fer-se ms i millor, moguts per principis d'inconformisme i de millora contnua, per s d'una gran irresponsabilitat per part d'un partit que diu treballar per Vila-real acusar la policia de desistiment de funcions. Tot el contrari, les actuacions en la zona sn contnues, tant per part de la Policia Local, com de la Nacional i dels Serveis Socials, agrega la responsable de Seguretat Ciutadana. De fet, l'expedient de Policia Local en las Cuestas suma des de 2019 un total 333 actuacions, dispositius de vigilncia sistemtics, controls especfics tant de la UCAN com de la UCECO i comunicaci directa amb l'associaci de vens de la zona.
Un dels principals problemes que tenim per a algunes de les iniciatives en el barri s que diversos carrers sn privats, amb la qual cosa l'Ajuntament no pot fer all cap inversi. Els informes del departament de Territori aix ho han explicat moltes vegades i Comproms, el del govern i el d'ara, ho saben per ho amaguen. Estem buscant solucions imaginatives i les compartirem amb l'associaci noms estiguen ms madures, per sempre sent sensibles amb les famlies i menors que viuen all i que requereixen d'una gesti sensible que no pot consistir noms en ms policia, com demana el nou Comproms per Comproms, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana