Vila-real: Vila-real reactiva l'1 de mar l'Oficina Municipal d'Informaci al Consumidor amb tres dies d'atenci setmanal


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 26-02-2021
 

L'Oficina Municipal d'Informaci al Consumidor (OMIC) es reactiva a partir d'aquest prxim dilluns 1 de mar desprs de l'adjudicaci d'un nou contracte per a garantir aquest servei d'atenci a la ciutadania, que es prestar tres dies a la setmana a la Casa dels Mundina. La regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, ha explicat que sabem que s un servei molt demandat pels vens i venes, especialment en un moment de crisi econmica com lactual, i hem fet tot el possible per a agilitar la tramitaci del nou contracte, que ja est adjudicat i per tant a partir del prxim 1 de mar l'oficina estar de nou oberta per a assessorar a totes les persones que ho necessiten.
L'OMIC prestar servei els dilluns i dijous de 9.30 a 13.30 hores, mentre que en dimarts estar operativa a la vesprada, de 16 a 19 hores. s necessari sollicitar cita prvia a travs de la pgina web de l'Ajuntament de Vila-real o trucant al telfon 964 540 000. El contracte ha sigut adjudicat a la Uni de Consumidors Plana Baixa-l'Alcalatn durant un any, prorrogable fins a quatre anys, per un import de 17.961 euros anuals.
El personal de l'oficina prestar informaci, orientaci i assessorament a la ciutadania dels seus drets com a consumidors, aix com activitat de mediaci. Entre les seues funcions tamb estar la de tramitaci de reclamacions per via extrajudicial i davant la Junta Arbitral de Consum, aix com la interposici de denncies i queixes davant els organismes competents; elevar, a instncies de les parts interessades, sollicitud de dictamen o, si escau, d'arbitratge a l'rgan corresponent, acompanyant a la citada sollicitud informaci completa i detallada de la qesti; i prestar assessorament municipal en matries relacionades amb el consum.
Aix mateix, l'adjudicatari tamb es compromet a realitzar dues jornades formatives en matria de consum dirigides a la ciutadania de Vila-real tendents a aconseguir un millor coneixement per part dels consumidors i les consumidores en relaci amb els seus drets i obligacions, segons es recull en el contracte, entre altres funcions com elevar consultes al Consell de Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana