Vila-real: Comproms per Vila-real demana que sescolten les reivindicacions de lEscola Oficial dIdiomes i que se li oferisca una soluci


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 26-02-2021
 

Comproms per Vila-real demana, una vegada ms, a l'equip de govern, format per PSOE i Podem, que oferisca al ms aviat una soluci per a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), situada en un emplaament provisional des de fa anys, davant la falta d'espais adequats per a la seua ubicaci definitiva. Per, en primer lloc, el Grup Municipal exigeix que s'escolte la comunitat educativa, especialment a l'equip directiu del centre, amb les reivindicacions del qual no sembla haver comptat l'equip de Benlloch, desprs del recent anunci de la seua intenci de situar la seu de la Plana en un hipottic quart institut que es construiria, previsiblement en la zona oest de la ciutat.
La portaveu de Comproms per Vila-real, Maria Fajardo, i la sndica adjunta de Comproms a les Corts, Mnica lvaro, han mantingut fa diversos dies una reuni amb els responsables de l'equip directiu del centre, que han tornat a manifestar el seu descontentament amb la situaci actual. No poden ampliar ni oferir horari de matins, la qual cosa s'agreuja ara, a causa del Covid, amb una major necessitat de la desinfecci dels espais, apunta Fajardo, qui afig que estan disgustats, perqu el fet de convertir-se en seu comarcal no ha suposat cap canvi ni millora qualitativa per a aquest centre, ja que continuen amb les mateixes condicions i, ms que una EOI amb nom propi, diuen sentir-se com si foren una secci de Castell.
Aix mateix, Fajardo assenyala que fins ara encara mantenem l'esperana de poder traslladar les aules a la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC), per ser impossible, ja que amb el trasllat de la biblioteca del carrer de Solades i altres serveis per a deixar lliure l'espai per al centre de salut, es perd aquesta oportunitat i, una vegada ms, lEOI es queda en un segon pla. Com tantes altres vegades, des de l'equip directiu ens han reiterat que necessiten una soluci que es trobe en la zona est de la ciutat, per a connectar amb l'estaci de tren i amb les parades d'autobs de les principals lnies que recorren el nostre entorn i s una qesti que es veu encara molt lluny, tenint en compte que l'equip de govern no ha oferit cap alternativa, ni en forma de terrenys, ni d'edifici, per a albergar un servei que s essencial i que hauria de treballar-se de manera coordinada amb la Generalitat, manifesta.
A aix se suma l'anunci, durant el passat Ple ordinari, per part de l'alcalde, de la seua intenci de situar lEOI en el quart institut, una vegada es construsca. No sols s una oferta poc interessant, tenint en compte el temps que pot passar fins que es produsca aquesta situaci, sin que no compleix en absolut amb el criteri de l'equip directiu, que sempre s'ha negat a acceptar una soluci d'aquestes caracterstiques, assegura la portaveu de Comproms. Situar la seu de la Plana en la zona oest de la ciutat no ajudaria a la connexi amb l'alumnat que arriba des de diferents parts de la comarca mitjanant transport pblic, la principal confluncia del qual es dna als voltants de l'estaci de tren i lhospital de La Plana, apunta, a ms, estaria situada en la part de la ciutat ms prxima a Castell, la qual cosa no tindria molt de sentit. Per aquest motiu, tant Fajardo com lvaro reiteren que abans de fer aquest tipus d'anuncis, l'Ajuntament hauria de comptar amb les necessitats i el vistiplau tant de l'equip directiu de lEOI com de la prpia Conselleria, a ms de buscar i oferir alternatives a aquesta proposta, ja que lEOI necessita un edifici propi per a tindre independncia d'horaris i serveis i no ser un aulari subjecte a les normes de funcionament d'un altre centre.
El Grup Municipal de Comproms planteja a l'equip de govern, com una possible opci, que s'utilitzen els terrenys annexos a l'IES Miralcamp antany previstos per a una hipottica EOI- per a alguna mena de permuta amb el Villarreaal CF o amb algun particular que poguera oferir uns terrenys alternatius als voltants de l'estaci de trens o en la zona est de la ciutat. Esperem que valoren aquesta opci i que compten amb nosaltres, ja que sempre hem estat disposats a acostar el muscle, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana