Vila-real: Mobilitat projecta una rotonda per a augmentar la seguretat en la intersecci entre els carrers Atrevits i Mol Bisbal


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 08-03-2021
 

El departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real ultima el projecte per a la construcci d'una rotonda en l'encreuament entre els carrers Atrevits i Mol Bisbal, a la urbanitzaci del Madrigal, com a soluci preferent per a augmentar la seguretat en aquesta intersecci, que registra un important flux de circulaci. L'rea que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol considera la possibilitat d'installar una glorieta desmuntable, fabricada amb materials reciclats i resistents, com a prova pilot per a comprovar el funcionament d'aquesta soluci de mobilitat, ja que permet una major versatilitat.
La planificaci de la urbanitzaci del Madrigal va contemplar en aquest encreuament entre els vials Atrevits i Mol Bisbal una intersecci d'una certa perillositat, per la confluncia de diversos vials, i per aix en el pressupost de la regidoria per a aquest 2021 s'ha contemplat la construcci d'aquesta rotonda, que podr escometre's quan entren en vigor els comptes aprovats aquesta mateixa setmana pel Ple, explica Emilio M. Obiol. Cal assenyalar que el carrer Atrevits registra diriament un important trnsit de vehicles ja que s utilitzat per molts conductors com una circumvallaci que connecta l'entrada nord de la ciutat amb l'rea oest de la ciutat. La densitat de trnsit augmenta de manera considerable els dies en qu el Villarreal CF juga en l'Estadi de la Cermica ja que molts aficionats d'altres localitats que accedeixen a la ciutat des de la rotonda nord de la N-340 o fins i tot des de la CV-10 utilitzen aquests vials per a arribar fins al camp de futbol.
Com a alternativa a la construcci d'una glorieta tradicional de formig, el departament de Mobilitat t sobre la taula la installaci d'una infraestructura desmuntable amb peces prefabricades de materials reciclats, d'alta durabilitat i resistncia, que seria la primera d'aquest tipus en tota la ciutat.
Aquesta prova pilot permetria analitzar l'efectivitat de la mesura i en cas que finalment es considerara necessari optar per una altra soluci de seguretat viria es podria traslladar la infraestructura a un altre punt de la ciutat. Tamb en cas que finalment es decidira consolidar la rotonda amb una glorieta de formig es podria reutilitzar aquesta de carcter desmuntable en un altre encreuament. Tal com indiquen des de l'rea de Mobilitat, donada l'alta durabilitat del material tamb es podria mantindre de manera definitiva en aquesta intersecci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana