Vila-real: El PP de Vila-real defensa a Madrid la urgncia d'autoritzar els fitosanitaris per a lluitar contra la plaga del Cotonet


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197691_123094/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 24-03-2021
El PP de Vila-real defensa a Madrid la urgncia d'autoritzar els fitosanitaris per a lluitar contra la plaga del Cotonet

El portaveu adjunt del Partit Popular a Vila-real, Adrin Casab, ha defensat hui en una reuni al Senat al sector de l'agricultura, tant de la localitat com de la provncia, greument perjudicats per la plaga del cotonet.

I s que el Ministeri ha decidit prohibir l's de fitosanitaris efectius contra aquesta plaga sense haver-se desenvolupat una alternativa ecolgica, la qual cosa ha provocat prdues milionries en els cultius que se sumen a una problemtica que ja arrosseguen des de fa temps, ha advertit Casab.

En aquest sentit, des del PP han recordat que altres pasos, com Itlia, s ha perms l's dels fitosanitaris, la qual cosa ha provocat que a ms els nostres ctrics estiguen competint amb una desigualtat molt gran en el mercat.

Al mateix temps, la Uni Europea ha reconegut que s que es podia haver aprovat una moratria per a no perjudicar tant els ctrics de la Comunitat per el ministre socialista Luis Planas ha decidit no fer res.

Davant aquesta greu situaci, una delegaci d'agricultors de la localitat membres de la Associaci de Llauradors Independents de Vila-real (ALIV), acompanyats pel portaveu adjunt del PP de Vila-real, Adrian Casab, han mantingut hui una reuni amb els diferents grups poltics representats al Senat als qui han traslladat de primera m la greu situaci que viu la nostra citricultura atacada per la plaga del cotonet.

Aquesta reuni, sollicitada per Casab, ha estat convocada a travs dels senadors valencians del Partit Popular Salom Pradas, Alberto Fabra i Vicente Martnez, aix com el diputat nacional de Castell, scar *Clavell, els qui han mostrat la seua preocupaci per la situaci que travessen els nostres agricultors.

El govern ha decidit quedar-se de braos plegats davant aquest nou atac a la nostra citricultura, per aix un dels objectius principals d'aquesta reuni s conscienciar a tots els grups poltics de la gravetat d'aquesta plaga, de l'inacceptable de la decisi del Govern socialista i de la imperiosa necessitat d'actuar amb urgncia per a autoritzar, com ja han fet altres pasos, l'nica defensa real que pot protegir els nostres camps, els fitosanitaris", ha apuntat Casab.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana