Vila-real: El PP força al ministre a donar explicacions al Senat per la inacció del Govern enfront de la plaga del cotonet


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197769_123165/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 09-04-2021
El PP força al ministre a donar explicacions al Senat per la inacció del Govern enfront de la plaga del cotonet

El Partit Popular de Vila-real ha evidenciat hui de nou en roda de premsa el suport al sector de l'agricultura de la província i de la localitat.

En l'acte han participat el portaveu adjunt del PP a Vila-real, Adrián Casabó, amb la senadora del PP per Castelló, Salomé Pradas, i el senador popular Vicente Martínez.

Casabó ha explicat que "l'agricultura a Vila-real és un sector econòmic estratègic fonamental i que és i ha sigut clau en les últimes dècades, a més d'un senyal d'identitat per a la ciutat". Un sector que ara mateix s'està veient afectat per la plaga del cotonet que està generant pèrdues milionàries al sector dels cítrics i que "malgrat que el Govern podria haver actuat, no l'ha fet", ha assegurat el portaveu adjunt popular.

"Fa tres setmanes portem al Senat la veu dels nostres agricultors perquè demanaren explicar en la Cambra Alta la seua problemàtica i la necessitat de solucions" i ha afegit que "també fa unes setmanes vam saber per part de la Unió Europea que el Ministeri d'Agricultura tenia la possibilitat de permetre de manera temporal l'ús de fitosanitaris i no l'han fet", la qual cosa hauria permés mitigar els danys contra el cotonet.

El popular ha explicat que "la setmana vinent el ministre d'Agricultura haurà de respondre al Senat i donar explicacions sobre aquestes decisions que perjudiquen els nostres agricultors, després de la petició d'interpel·lació presentada pel PP".

La senadora Salomé Pradas ha agraït la "constant col·laboració" entre els senadors populars i el PP de Vila-real i ha agraït la gran labor realitzada pel PP en favor de la ciutat. Mostra d'aquest compromís ha recordat les esmenes que es van presentar des del PP de la localitat "i que per desgràcia no van ser acceptades pels socialistes" com crear un accés directe des de l'AP7 a Vila-real o que la ciutat compte ja amb la comissaria de Policia entre altres qüestions.

"Des del Senat hem demanat una excepcionalitat en l'ús dels fitosanitaris i ara, per petició del PP de Vila-real, hem demanat una interpel·lació al ministre d'Agricultura per a preguntar-los per què no estan ajudant a lluitar contra la plaga", ha assenyalat Pradas.

El senador del PP Vicente Martínez, ha advertit que "el sector de l'agricultura necessita una solució i amb aquesta plaga descontrolada, no entenem per què el Govern no els permeta l'ús dels fitosanitaris, quan si ho permet el reglament europeu".

El senador ha assenyalat que "hi ha 80.000 hectàrees afectades ja en la Comunitat Valenciana i per això li demanem al Govern un pla de xoc efectiu contra la plaga i s'hauria de fer ja".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana