Vila-real: El polgon de la carretera d'Onda ser referent en la millora de la mobilitat a travs d'un projecte pilot de la Generalitat


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 24-05-2021
 

El polgon de la carretera d'Onda, situat a l'entorn de la CV-20, ser objecte d'estudi per part de la Conselleria de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat per a la redacci d'un pla que garantisca una mobilitat sostenible tant de treballadors com de visitants en aquesta zona industrial. Vila-real ha sigut triat com a municipi representatiu de la provncia de Castell per a la redacci d'aquest Pla de Mobilitat per part de la Conselleria, un document que servir com a exemple per a altres municipis i altres rees industrials. Aix, ho ha anunciat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha destacat que el polgon de la carretera d'Onda s una de les rees d'oportunitat ms importants de la provncia de Castell, per la seua ubicaci estratgica, les seues possibilitats de desenvolupament i la potncia de les seues empreses. Segons Obiol, la Conselleria s conscient d'aix i per aquest motiu ha triat la zona industrial de la CV-20 com a representativa de la provncia per a dur a terme aquest projecte pilot de plans de mobilitat.
Aix, la Generalitat sufragar la redacci d'aquest estudi que pretn ser un instrument de planificaci estratgica a mitj i llarg termini per a definir, entre tots els agents presents en l'rea industrial aix com les administracions competents, entre les quals destaca l'Ajuntament de Vila-real, com volem moure'ns per a accedir a aquest centre de treball des d'una ptica de sostenibilitat ambiental, social i econmica, tal com ha assegurat la directora general d'Obres Pbliques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, en una missiva dirigida al consistori.
Des de la Conselleria s'han posat a la disposici de l'Ajuntament per a la identificaci conjunta dels objectius i les propostes d'actuaci del Pla de Mobilitat, enfocades a situar l'rea industrial de la CV-20 com a referent en matria de planificaci de la mobilitat.
En aquest sentit, el regidor de Territori ha assenyalat com a accions ineludibles la cerca de una soluci de mobilitat per a salvar l'AP-7 amb una passarella per a vianants i bicicletes al costat de l'actual pont, entre altres qestions. Obiol ha recordat que grcies a l'obtenci d'una subvenci de l'Institut Valenci de Competitivitat Empresarial (Ivace), ja s'ha executat un projecte de modernitzaci d'aquesta zona industrial de la CV-20, amb la construcci d'un carril bici, per ara seria necessari definir nous projectes de connexi i millora per a facilitar la mobilitat sostenible en tot el polgon.
Segons ha informat la Conselleria en l'escrit rems al consistori, durant el mes de juny est previst el llanament de les enquestes de mobilitat dirigides tant a persones empresries com personal treballador i visitant de l'rea industrial amb l'objectiu de realitzar el diagnstic de la mobilitat en aquesta zona d'activitat econmica.
Cal recordar que aquest projecte pilot s'emmarca en la Llei 06/2011 de Mobilitat de la Comunitat Valenciana. Segons la Conselleria, un dels entorns ms complexos per a aconseguir els objectius d'aquesta llei sn les rees d'activitat econmica (polgons industrials, parcs empresarials, parcs tecnolgics, etc.) perqu no solen estar contiges als teixits urbans residencials i habitualment compten amb xarxes de transport pblic que no donen resposta a les necessitats de les persones treballadores. Aix mateix, la Llei 14/2018 de gesti, modernitzaci i promoci de les rees industrials de la Comunitat Valenciana no s aliena a aquesta problemtica i en aquest sentit estableix que una de les funcions de les Entitats de Gesti i Modernitzaci d'aquestes rees industrials s collaborar amb els ajuntaments en l'elaboraci de plans de mobilitat sostenible per a personal treballador i visitant.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana