Vila-real: Vila-real llana una segona convocatria del Pla Resistir amb 556.000 euros en ajudes directes per a 20 activitats econmiques


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 09-06-2021
 

L'Ajuntament de Vila-real llana una nova convocatria d'ajudes Parntesis del Pla Resistir per a arribar a un total de 20 nous sectors econmics afectats per la crisi de la covid-19. Desprs d'una primera injecci de 726.800 euros a ms de 300 negocis en la primera convocatria, en aquest cas la quantitat que es destinar a ajudes directes ascendir a 556.467 euros. Aquest dimarts la comissi informativa de l'rea econmica ha aprovat les bases que regiran el procediment de concessi de les ajudes, al qual podran acollir-se establiments d'un total de 20 CNAE (Classificaci Nacional d'Activitats Econmiques) de manera que ampliem l'abast d'aquestes ajudes a altres sectors que tamb s'han vist colpejats per la pandmia, tal com ens vam comprometre, segons ha indicat el regidor d'Economia, Xus Madrigal.
Si en la primera convocatria les ajudes es dirigien a les activitats ms durament afectades per la pandmia com a hostaleria o centres esportius, en aquest cas les subvencions van destinades a les segents activitats: confecci de peces de vestir exteriors, arts grfiques, altres activitats d'impressi i arts grfiques, serveis de preimpressi i preparaci de suports, enquadernaci, comer al detall no especialitzat, fleques i pastisseries amb servei de cafeteria o degustaci, botigues de txtil especialitzades, articles de vestir, cuir i calat, flors i plantes, joieries, transport per taxi, fotografia, educaci preprimria, educaci esportiva i recreativa, altres activitats educatives, altres activitats sanitries, reparaci de calat i articles de cuir, rentada i neteja de peces txtils i de pell.
El segon Pla Resistir de Vila-real distribuir entre aquests sectors la liquiditat que no s'ha consignat en la primera fase del programa, dotat inicialment amb 1,2 milions d'euros -d'ells, 192.000 euros aportats pel consistori-. En la primera fase, es van presentar 328 sollicituds d'ajudes directes, que ja s'han abonat o estan en procs de pagament. Igual que en la primera convocatria, les subvencions van destinades a empreses amb fins a 10 treballadors, amb una consignaci de 2.000 euros per autnom o microempresa, a ms de 200 euros per cada treballador.
Entre els requisits que han de complir els beneficiaris destaca l'obligaci de tindre la seua activitat en el terme municipal de Vila-real o, en cas de no tindre domicili concret de l'activitat, que tinga domicili fiscal a Vila-real. Com ja va ocrrer en la primera convocatria, amb l'objectiu d'arribar al major nombre d'autnoms i petites empreses possible, s'eximeix d'estar al corrent de pagament de les obligacions tributries amb l'Ajuntament de Vila-real aix com amb l'Agncia Estatal d'Administraci Tributria i la Tresoreria General de la Seguretat Social perqu la prioritat de l'equip de govern s ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, al fet que cap establiment haja de baixar la persiana per culpa d'aquesta crisi econmica derivada de la pandmia, assenyala Madrigal.
El termini de presentaci de sollicituds ser de 10 dies hbils a partir de l'endem a la publicaci de les bases i la convocatria en el Butllet Oficial de la Provncia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana