Vila-real: El Pla de reindustrialitzaci local avana amb l'adjudicaci d'obres de modernitzaci en tres polgons per a consolidar el lideratge industrial de Vila-real


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-10-2021
 

El Pla de reindustrialitzaci local continua avanant, amb l'adjudicaci de la millora i modernitzaci de tres nous polgons industrials, finanats per lIvace. Desprs de la reactivaci del PAI del clster de la innovaci cermica -en l'antic PAI de la carretera d'Onda, paralitzat des de 2008-, la Regidoria de Territori acaba d'adjudicar les obres de tres projectes de modernitzaci industrial que se sumen als 2,5 milions d'euros invertits en millores de polgons des de l'any 2018 fins a arribar a la xifra de 3,2 milions en l'actualitzaci de zones industrials de la ciutat.
En concret, els tres polgons adjudicats ara se centren en tres punts d'especial inters per al desenvolupament de la ciutat: el futur clster agroalimentari de l'entorn de l'estaci, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d'Onda, donant continutat a les millores introdudes en la primera fase del projecte. Les tres actuacions sumen un pressupost 637.555 euros, del qual lIvace aporta un finanament de 496.020 euros. Es tracta de tres actuacions de xicoteta envergadura per de gran importncia per a la nostra indstria, ja que ens permeten dotar d'infraestructures modernes i adaptades al segle XXI a tres zones importants per al futur desenvolupament de Vila-real: les connexions amb la ronda Sud-oest, el futur clster agroalimentari a l'entorn de l'estaci i el polgon de la CV-20, assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. Amb aquests projectes, continuem desplegant el Pla de reindustrialitzaci, afavorint la competitivitat de les nostres empreses i consolidant Vila-real com el municipi lder en indstria que som, seu dels tres principals grups cermics d'Espanya, agrega.
El polgon de l'entorn de l'estaci de Renfe, de 156.880 metres quadrats, contempla la implantaci d'illuminaci tipus led i la definici de recorreguts per als vianants, amb la construcci de voreres als carrers d'Ana Nebot, Cedre, Borriana i Dones del Magatzem. En aquest vial, s'inclour tamb una faana vegetal. La millora viria i la senyalitzaci de carrers completen el projecte.
En el cas del polgon de la carretera d'Onda, el projecte donar continutat a les obres empreses en anteriors fases del Pla de reindustrialitzaci local, en concret en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l'AP-7 i l'avinguda d'Alemanya. En aquesta fase, es preveu la installaci d'enllumenat led que millore la seguretat, a ms de voreres i una pantalla verda enfront de la central elctrica situada a la CV-20, entre altres treballs. D'aquesta manera, s'actuar sobre l'eficincia energtica, la seguretat, accessibilitat, millora paisatgstica i viria.
El tercer dels projectes afectar l'rea industrial sud de la ciutat, concretament a les connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urb: la rotonda del cam de Betx, on s'inclour una xicoteta rea enjardinada, la del cam dArtana i la del cam de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. Les actuacions contemplen la construcci de voreres, asfaltat i enllumenat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana