Vila-real: Premien al collegi Bisbe Pont de Vila-real pel seu 'comproms amb els hbits de vida saludable'


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 22-11-2021
 

El collegi Bisbe Pont de Vila-real (Castell) ha sigut premiat per la Fundaci Quirnsalud dins del seu programa Stay Healthy, que t com a objectiu conscienciar als adolescents de la importncia de mantindre hbits saludables.
Els alumnes de 3r i 4t d'ESO van resultar guanyadors a nivell nacional en una de les activitats del programa, a travs del joc *Sim Hospital Quirnsalud, en el qual els alumnes que participen en els tallers durant l'any es converteixen en coaches i poden realitzar el paper de metges de manera virtual, aix com diagnosticar o fer recomanacions als seus pacients en les temtiques impartides. D'aquesta manera, els estudiants de secundria van demostrar els seus coneixements referents a hbits de vida saludables i, al mateix temps, van aprendre a aplicar-los en el seu dia a dia.
Com a guanyadors d'aquesta activitat, la Fundaci Quirnsalud donar al collegi 3.500 euros per a aquest el puga destinar a millores per al centre o per a ajudar a l'ONG que consideren. L'acte de lliurament se celebrar divendres que ve 26 de desembre en les installacions del collegi, i els alumnes de 3r i 4t d'ESO podran gaudir de la presncia del xef vila-realense Roberto Bosquet, que els donar una breu conferncia sobre hbits alimentosos saludables. A ms, acabaran la jornada amb una degustaci d'una de les famoses receptes preparades per aquest prestigis cuiner.
Programa Stay Healthy
El projecte desenvolupa tres rees de contingut: nutrici, somni i exercici fsic i est adaptat al currculum escolar de 3 de la E.S.O, per la qual cosa serveix com a complement als continguts que els docents desenvolupen a l'aula. Est previst que s'incloguen tamb les temtiques d'addiccions i un mdul especfic que llance llum sobre el Covid-19 i la importncia de mantindre les mesures d'higiene.
Per a la creaci i el desenvolupament de Stay Healthy, la Fundaci Quironsalud compta amb els metges de la xarxa hospitalria, claus a l'hora de validar els continguts i resoldre dubtes durant els tallers, amb psicopedagogs i amb els protagonistes del projecte: adolescents d'entre 14 i 15 anys, que comparteixen amb l'equip les seues inquietuds en sessions de co-creaci, prvies a l'elaboraci de cada temtica.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana