Vila-real: Vila-real aferma la seua aposta per la innovaci educativa amb el segon concurs nacional de robtica virtual Amazon Challenge


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2022/1/199508_124746/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2022/1/199508_124746/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 09-01-2022
Vila-real aferma la seua aposta per la innovaci educativa amb el segon concurs nacional de robtica virtual Amazon Challenge

Vila-real tornar a impulsar per segona vegada la competici nacional de robtica virtual Amazon Cyber Robotics Challenge, amb la qual pretn implicar els centres educatius de la ciutat en un nou repte de programaci de robots. Aquest concurs d'innovaci educativa, que es va celebrar per primera vegada l'any passat des de Vila-real, va congregar a ms de 1.200 xiquets i xiquetes i joves de tota Espanya, els qui van participar en la competici en lnia per a demostrar les seues habilitats en la programaci de robots i superar les proves plantejades per l'organitzaci. El concurs est impulsat per la signatura de robtica educativa OCA Grup i l'Ajuntament de Vila-real va donar suport a aquest projecte pioner a Espanya que potencia l'aprenentatge de la programaci i la robtica com una eina necessria per a la formaci dels joves de la nova era tecnolgica, en la lnia de l'aposta per la Ciutat de la Cincia i la Innovaci.
La regidora d'Educaci, Aida Beteta, ha confirmat que aquest prxim mes de maig Vila-real tornar a ser la base d'operacions d'aquesta competici que va comptar amb la participaci de 280 equips inscrits de diferents ciutats d'Espanya. Els grups participants estaven formats per escolars d'entre 7 i 16 anys de collegis de tota Espanya. Des de Vila-real, uns 200 alumnes dels centres de la ciutat es van sumar a les activitats de programaci per a intentar superar el repte de la passada edici: programar un robot dAmazon per a fer arribar el regal d'aniversari a un amic. Els xiquets i xiquetes no sols tenen l'oportunitat de familiaritzar-se amb el mn de la robtica i la programaci sin que a ms descobreixen el funcionament d'un gegant de la logstica com s Amazon, assenyala la regidora d'Educaci, qui anima als centres educatius de la ciutat a sumar-se a aquesta segona edici del Amazon Challenge.
Durant aquest mes de gener, la Regidoria d'Educaci contactar amb els centres educatius per a informar-los d'aquesta nova convocatria de la competici nacional i facilitar-los les llicncies necessries perqu puguen tindre accs a la plataforma en la qual se'ls facilitaran els continguts formatius i a travs de la qual podran inscriure's i realitzar els entrenaments per a disputar el concurs. A ms, Aida Beteta ha anunciat que esperen poder comptar amb la participaci del collegi d'educaci especial La Panderola, ja que volem adaptar els continguts als alumnes amb necessitats especials, perqu puguen tamb prendre part en aquest repte.
Els centres Fundaci Flors i Laude British School van resultar guanyadors en diferents categories l'any passat, la qual cosa els va valdre la participaci en el concurs mundial de Robtica CoderZ League, que est previst que tinga lloc aquest dimarts 12 de gener, una competici en lnia que reunir un mili de joves de tot el mn.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana