Vila-real: El Ple aprova un pressupost de 52,5 milions per a construir la nova Vila-real del segle XXI des del reequilibri, la prudncia i la responsabilitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2022/1/199543_124776/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2022/1/199543_124776/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 12-01-2022
El Ple aprova un pressupost de 52,5 milions per a construir la nova Vila-real del segle XXI des del reequilibri, la prudncia i la responsabilitat

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui el pressupost de 2022, que s'eleva a 52.550.000 euros i que va dirigit al reequilibri, la prudncia i la responsabilitat. Aix ho ha defensat l'alcalde, Jos Benlloch, durant el debat per a l'aprovaci dels comptes que tenen com una de les prioritats la reducci del deute, que passar del 68% al 57%, amb l'objectiu que la ciutat estiga preparada per a aprofitar les oportunitats dels fons europeus de reconstrucci i per a continuar afrontant els reptes de la pandmia. Benlloch ha incidit en qu la situaci econmica de l'Ajuntament de Vila-real s diferent a la de la resta de municipis de l'entorn perqu a ms de la crisi per la covid, hem de gestionar les crisis del deute i l'urbanisme heretades de l'etapa del Partit Popular i per les quals en deu anys portem pagats ja 20 milions del prstec del PP i 33 milions en sentncies i resolucions urbanstiques.
Els comptes de 2022 s'han provat amb el vot favorable de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem, l'abstenci de Ciutadans, i l'oposici de PP, Comproms i Vox, desprs que la resta de partits hagen rebutjat una esmena a la totalitat de Vox. Els pressupostos responen a quatre objectius principals: garantir i millorar els serveis pblics, desprs d'una dcada en la qual hem triplicat les zones verdes i les installacions esportives, hem ampliat les installacions culturals i hem impulsat serveis com l'autobs urb gratut, remarca Benlloch; el pressupost tamb aposta per reduir el deute, que passar del 68% al 57%, per a poder aprofitar les oportunitats que puguen arribar dels fons europeus. Un altre objectiu central s assegurar la capacitat de resposta davant la pandmia, per si s necessari adoptar mesures d'estmul fiscal o posar a disposici recursos i installacions com es va fer en el procs de vacunaci, assenyala l'alcalde, qui recorda que la taxa d'ocupaci de via pblica per les terrasses seguir exonerada en els prxims mesos per a continuar ajudant a l'hostaleria, que s un dels sectors ms perjudicats per la pandmia. Finalment, el primer edil ha subratllat la voluntat de reimpulsar projectes que la pandmia ha frenat i aquells que ens ajudaran a construir la nova Vila-real del segle XXI.
Benlloch ha destacat altres aspectes del pressupost com la dotaci de 250.000 euros per a la Mesa del pacte local pel renaixement, que des de 2020 ha impulsat accions de recuperaci i lluita contra la covid per import d'1 mili d'euros. En l'apartat d'inversions, que ascendeix a 1,5 milions d'euros, la prioritat s el pagament de sentncies de l'urbanisme heretat del PP, que ascendeixen 870.000 euros, i que es pagaran amb crrec a una operaci de prstec. A xicotetes inversions es destinen 285.000 euros de recursos ordinaris. A ms, tamb s'inclouen 360.000 euros per a la reforma de l'alberg de la Mare de Du de Grcia, amb una subvenci de la Diputaci de Castell.
Finalment, en l'apartat social, l'alcalde s'ha mostrat satisfet de mantindre l'aliana amb la societat, a travs de 60 convenis amb 53 entitats sense nim de lucre que ens ajuden a treballar per una Vila-real millor, del segle XXI, en la qual valga la pena viure, de la qual se senten orgullosos els vens i venes. Aix mateix, ha anunciat que l'aportaci a la cooperaci al desenvolupament s'incrementa del 0,7 al 0,9% del pressupost. Benlloch ha demanat disculpes pels retards en els pagaments dels ltims anys i s'ha comproms a regularitzar la situaci, sobretot ara que la ciutat comptar amb una oficina del Fons Valenci per la Solidaritat.
D'altra banda, el Ple tamb ha donat llum verda la plantilla pressupostria de 2022 que, tal com ha explicat el regidor de Recursos Humans, lvaro Escorihuela, contempla la creaci de 27 places i l'amortitzaci de 25 amb l'objectiu de reforar i optimitzar el personal municipal dins de les possibilitats econmiques de l'Ajuntament. L'edil ha agrat la labor dels empleats municipals i les aportacions dels sindicats en el debat sobre la plantilla del consistori.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana