Vila-real: Vila-real eleva al Ple l'aprovaci definitiva del canvi d's del solar per a la comissaria i acosta la cessi del terreny al Ministeri


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 21-01-2022
 

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real aprovar aquest prxim dimarts el trmit definitiu de canvi d's del sl per a poder cedir al Ministeri de l'Interior el terreny en el qual s'alar la futura comissaria del Cos Nacional de Policia. La Regidoria de Territori elevar la proposta per a l'aprovaci definitiva de la modificaci del Pla General d'Ordenaci Urbana per al canvi d's del solar, situat enfront del Palau de Justcia, que passa de tindre una qualificaci d'equipament comunitari per a aparcament a estar qualificat com a sistema general d'equipament comunitari per a forces de seguretat.
El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que aquesta aprovaci s el pas final abans de procedir a la cessi del terreny. La tramitaci de l'expedient ha comptat amb mxima prioritat des que la Direcci General de Policia del Ministeri de l'Interior donara el vistiplau, el mes de mar passat, a l'emplaament proposat per l'Ajuntament de Vila-real per a la futura comissaria. Obiol ha incidit en qu es tracta d'una dotaci de carcter comarcal que se situar en un punt estratgic, en la parcella situada enfront del Palau de Justcia, delimitada per les avingudes Matilde Salvador, Europa i el carrer Francisco Moreno, amb bons accessos i amb facilitats per a la mobilitat, en disposar d'aparcament aix com una parada de l'autobs urb i estar prop de l'estaci de tren. El responsable de Territori recalca la necessitat de comptar com ms prompte millor del solar i que el Ministeri de l'Interior puga escometre la construcci de la comissaria, una infraestructura imprescindible per a millorar les condicions de treball del cos policial i per a respondre a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI, per aix hem intentat tramitar amb la mxima diligncia aquest canvi del Pla General, seguint, aix s, tots els processos administratius corresponents.
Una vegada fet el canvi d's, el pas segent s la cessi del sl a la Direcci General de la Policia, que ja va comunicar al mar a l'Ajuntament la idonetat del terreny proposat per l'Ajuntament. Per a aix, ser necessari iniciar el preceptiu expedient. El solar, de titularitat municipal, compta amb una superfcie de 5.500 metres quadrats, dels quals es podr edificar en 3.100 metres, en una zona d'expansi a dues quilmetres de la ubicaci actual, i des del Ministeri van valorar la idonetat de la ubicaci per la seua proximitat a una rea de serveis, la seu judicial i a infraestructures de comunicaci, autobs i ferrocarril, donada la vocaci de centre comarcal amb la qual naix l'edifici. Per a compensar l'espai de prquing que restar la construcci de la comissaria, l'Ajuntament ha adquirit el solar entre l'hotel i el Palau de Justcia.
Cal recordar que l'equip de govern treballa, des de fa mesos, de la m del Govern central per a fer realitat l'obra, que compta amb una partida de ms de 7 milions d'euros en els Pressupostos Generals de l'Estat, ja que est inclosa en el Pla d'Infraestructures de Seguretat de l'Estat de 2019-2025.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana