Vila-real: Vila-real incorpora 1,1 milions de romanguets per garantir serveis, ampliar l'alleança social i avançar en la millora de polígons


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 07-06-2023
 

L'Ajuntament de Vila-real ha convocat un ple extraordinari per aquest dijous en el qual es donarà llum verda a la incorporació d'una mica més de 1,1 milions de romanguets de tresoreria de l'exercici passat per reforçar les partides d'àrees com cultura, esports i festes, amb la finalitat d'assegurar la prestació de serveis municipals, a més de garantir l'aportació municipal per als dos nous projectes de modernització de zones industrials que han obtingut subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). Així mateix, l'equip de govern també aposta per seguir reforçant l'alleança amb la societat amb l'ampliació dels convenis amb l'Associació Castelló contra el Càncer (ACCC) i la Congregació Els Lluïsos, amb l'objectiu que ambdues entitats puguen desenvolupar la seua activitat.

La sessió plenària abordarà l'expedient de suplements de crèdit finançat amb romanguet de tresoreria per a despeses generals per import de 1.168.524 euros. D'aquesta quantitat, més de 180.000 euros serviran per assegurar l'aportació de l'Ajuntament als dos últims projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis a les àrees industrials de la ciutat.

La incorporació de romanguets també servirà per ampliar dos convenis en el marc de l'alleança amb la societat impulsada des de l'equip de govern. D'una banda, tal com va anunciar l'alcalde, José Benlloch, el consistori duplica el conveni amb l'Associació Castelló contra el Càncer de Vila-real (ACCC) perquè l'entitat pugui fer front al lloguer d'una nova seu, més àmplia i amb millors prestacions per atendre als seus usuaris i ampliar els serveis que ofereix en l'actualitat. Així, la quantitat que finalment aportarà l'Ajuntament a l'entitat aquest any serà de 20.000 euros. De la mateixa manera, també s'amplia el conveni amb la Congregació Els Lluïsos fins als 13.500 euros per col·laborar amb les activitats de l'entitat com la Matxà de Sant Antoni, publicacions, campaments i altres accions culturals amb motiu de la celebració del seu 150è aniversari.

Finalment, l'expedient de suplements de crèdit també destinarà recursos a les àrees de cultura, esports i festes, així com en altres actuacions de l'Ajuntament, com la promoció econòmica, la millora dels parcs i jardins, la neteja viària i la seguretat ciutadana, entre altres. Amb aquesta acció, l'Ajuntament de Vila-real aspira a seguir millorant el benestar dels ciutadans i la qualitat dels serveis municipals que s'ofereixen.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana