Vila-real: VOX recolza al parany a Villarreal i exigeix a Medi Ambient autoritzar 'ja' les proves del cistell malla


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/8/211428_133620/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 04-08-2023
VOX recolza al parany a Villarreal i exigeix a Medi Ambient autoritzar 'ja' les proves del cistell malla

El Grup Municipal VOX a l'Ajuntament de Vila-real ha presentat avui una moció conjunta, juntament amb PP i PSOE, en la qual ha mostrat, com no podria ser d'una altra manera, el seu suport incondicional al parany i ha instat a la Conselleria de Medi Ambient a autoritzar, d'una vegada per totes, les proves del cistell malla 'per donar una solució legal a aquesta modalitat de caça i garantir, així, la conservació dels centenars de paranys que encara existeixen a la província de Castelló'.

Una moció que ha estat aprovada per majoria.

Els regidors de VOX han posat l'accent en la seva contínua defensa d'aquest mètode de caça tradicional, així com en el seu ferm compromís amb l'Associació de Paranyers de la Comunitat Valenciana (Apaval). 'L'objectiu de la moció és salvaguardar una tradició cultural arrelada a la regió durant segles i que forma part del patrimoni històric i cultural de Vila-real', exposa el document, que fa especial èmfasi 'en la importància de preservar les pràctiques culturals i tradicionals que han estat transmeses de generació en generació'.

Caldria assenyalar que, durant la sessió plenària, s'han abordat les preocupacions sobre el benestar i la conservació de les espècies animals involucrades en aquesta pràctica, així com les mesures per garantir un desenvolupament sostenible de l'activitat.

Un cop més, VOX està al costat de la caça i de les tradicions. 'El parany té una àmplia història en la nostra terra i la seva pràctica és part del nostre patrimoni social i cultural'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana