Almassora: Almazora intensifica las fumigaciones para prevenir la plaga de mosquitos


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/6/229763_145823/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/6/229763_145823/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 26-06-2024
Almazora intensifica las fumigaciones para prevenir la plaga de mosquitos

L'Ajuntament d'Almassora, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està intensificant les fumigacions tant en el nucli urbà com en la zona de la platja per prevenir la plaga de mosquits davant de l'augment de les temperatures. L'empresa adjudicatària del servei està realitzant tasques de prospecció i control per detectar possibles focus de reproducció i així actuar amb antelació per evitar l'eclosió massiva de larves.

Els controls es realitzen durant tot l'any, encara que és durant els mesos d'estiu quan s'està incrementant la periodicitat dels mateixos, augmentant les jornades de fumigacions previstes en el cronograma. A més, des del departament de Medi Ambient, que dirigeix Juan Luis Marín, s'atenen les incidències veïnals que van arribant a aquest respecte, traslladant-les a l'empresa.

En paral·lel a aquests treballs, el Servei de Control de Plagues de la Diputació Provincial de Castelló actua contra els mosquits en zones fora de l'entorn urbà, tractant en aquells espais oberts i rurals.

Per guanyar en efectivitat cara a mitigar la plaga de mosquits, resulta imprescindible la conscienciació ciutadana, ja que la col·laboració dels veïns és clau per prevenir l'eclosió d'aquests insectes, especialment, del mosquit tigre, una espècie que es reprodueix en l'entorn domèstic.

Els experts recorden que és fonamental evitar petites acumulacions d'aigua que poden convertir-se en focus de reproducció. Així, el 90% dels llocs on pot criar aquesta espècie invasora són espais privats, pel que es requereix un bon manteniment de piscines, revisar estris a l'aire lliure i altres utensilis on l'aigua pot estancar-se, encara que siga una petita quantitat.

L'empresa concessionària és l'encarregada de realitzar de manera anual un pla de vol per si fóra necessari, en cas de màxima incidència, sol·licitar a la Conselleria de Sanitat fumigacions aèries en el terme municipal per part de la Diputació provincial.

Cal recordar que tots els larvicides i insecticides que s'empren per controlar la plaga de mosquits són productes específics que no afecten a la resta de fauna i flora.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana