Vila-real: Vila-real recuperar la platja del Millars amb un projecte de neteja de canyes invasores i recuperaci d'espcies autctones


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2013/12/97205_51728/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2013/12/97205_51728/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2013/12/97205_51728/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2013/12/97205_51728/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Agricultura y Medio Ambiente | 12-12-2013
Vila-real recuperar la platja del Millars amb un projecte de neteja de canyes invasores i recuperaci d'espcies autctones

El paratge del Termet recuperar l'antiga platja del riu Millars a l'altura de l'antic mol amb l'objectiu de potenciar el paratge i configurar una gran rea per a l'oci i el gaudi de vens i visitants. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i el regidor de Sostenibilitat, Xus Sempere, han visitat aquesta setmana la zona juntament amb tcnics municipals i de l'empresa de gesti ambiental Vaersa, que s'encarregaran de la redacci del projecte amb la intenci de comenar la seua execuci en el primer trimestre del prxim any. ?El paratge del Termet de la Mare de Du de Grcia no s solament un entorn de gran riquesa ambiental sin tamb una zona d'enorme potencial com a atractiu turstic i generador d'economia?, assenyala Benlloch.

El projecte, que es redactar ara amb l'objectiu de poder comenar a escometre els treballs en el primer trimestre de 2014, consistir principalment en la retirada i neteja de les canyes invasores que ara poblen el paratge i la seua substituci per espcies autctones, recuperant d'aquesta manera l'antiga platja del riu en el meandre que forma la llera al seu pas pel paratge de la Mare de Du de Grcia. ?Es tracta d'un projecte mediambiental molt interessant, ja que va a permetre, en primer lloc, l'eliminaci d'espcies invasores que trenquen el paratge i la reintroducci en l'entorn d'espcies autctones?, valora Sempere. En concret, el projecte de neteja de canya invasora i recuperaci de la platja abastar el tram del riu entre el pont de l'ermita i la piscina i compta ja amb el vistiplau del Consorci del Paisatge Protegit del Millars, del qual forma part l'Ajuntament de Vila-real juntament amb els consistoris d'Almassora, Borriana, la Generalitat i la Diputaci.

A ms del valor ambiental del projecte, Sempere destaca tamb el seu potencial turstic. ?Des del punt de vista turstic, la futura recuperaci de la platja del riu t tamb un fort atractiu, ja que el nostre Termet s un dels espais naturals ms rics i apreciats de la comarca i aquest projecte el dotar d'un valor afegit molt interessant, com s el de poder fer s de les aiges del riu per al bany en la lnia d'altres trams del Millars en la provncia i en un marc incomparable?, assenyala l'edil. Referent a aix, Sempere puntualitza que per a la recuperaci de la platja i els treballs de neteja de canya invasora es tramitaran els oportuns permisos davant la Confederaci Hidrogrfica del Xquer i altres administracions competents.

La recuperaci de la platja del riu forma part del pla de foment i impuls del Termet posat en marxa per l'equip de govern, amb actuacions com el condicionament de l'alberg, la casa de l?Assut o la sala dels Cavallerisses, l'impuls del Museu Etnolgic, la nova licitaci del restaurant El Vaig moldre i el bar El Termet o, sobretot, la piscina del Termet, reoberta aquest estiu i que quedar tamb connectada amb la futura platja per a facilitar i potenciar el seu s per part dels banyistes. ?Aquestes actuacions, entre altres accions realitzades i altres ms que anunciarem en breu, posen en valor l'enorme potencial del paratge del Millars al seu pas per Vila-real, amb la idea que els vila-realencs i els visitants que puguen vindre a la ciutat gaudisquen d'un entorn incomparable que ha de ser tamb motor de la nostra economia?, conclou Benlloch.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana