Vilafamés: 18.000 euros per a redactar el Pla Especial de Vilafamés


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/186989_113951/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 15-07-2019
18.000 euros per a redactar el Pla Especial de Vilafamés


La Conselleriad'Educació i Cultura ha concedit una subvenció de 18.100 euros destinada a la redacció del Pla Especial de protecció del conjunthistòric de Vilafamés. La petició de subvenció i la redacció del Pla Especial la va impulsar Longi Gil, des de l'anteriorRegidoria de Cultura i Patrimoni que gestionava el grupTriemVilafamés.


El debat sobre el Pla Especial per a laconservaciódel nucliantic es va iniciar en octubre de 2016,ambmotiude les I Jornades sobre el Patrimoni de Vilafamés i ambde la participaciód'unimportantgrupd'arquitectes i professionals de la construcció. Mésrecentment, el Pla Especial es va presentar al veïnat de Vilafamés en abril de 2019, ambuna importantassistència de públicinteressat que va omplir la sala de plens. La presentació va estar a càrrec de l'arquitecte Antonio Agost, autor del projecte en procés de redaccióque hi haurà de passar per la revisió de l'arquitecta municipal, Esther Franch, i per un període de presentaciód?al?legacionsabans de ser aprovatpel ple municipal.

La finalitat del Pla Especial, segonssenyalaLongi Gil?ésl'ordenació de les actuacionsurbanístiques, delsprojectesd'obra i de les actuacions de rehabilitació que es desenvolupen en el conjunthistòric de Vilafamés? Un conjuntarquitectònicdeclarat BIC (Béd'Interés Cultural) en 2005 i consideratcom un delspoblesmésbonicsd'Espanya.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana