Vilafamés: L’Ajuntament de Vilafamés es queda fora de l’edició del mapa topogràfic


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191227_117533/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/12/191227_117533/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 03-12-2019
L’Ajuntament de Vilafamés es queda fora de l’edició del mapa topogràfic

El passat mes de novembre es va presentar un mapa excursionista sobre el Desert de les Palmes que inclou els termes municipals que l'envolten: Castelló, Benicàssim, Orpesa, Cabanes, Borriol, Sant Joan de Moró, la Pobla Tornesa i també Vilafamés. El mapa se centra en les dues serralades paral·leles a la costa, la Serra d'Orpesa i la Serra de Borriol que és també la serra de Vilafamés.
Entre els col·laboradors d'aquest treball de camp minuciós i exhaustiu es troben diferents associacions excursionistes, entre les quals està el Club Muntanya de Vilafamés, que han contribuït a la localització dels diferents indrets i a la revisió dels topònims corresponents. També hi han col·laborat els diferents ajuntaments, especialment en la compra a preu de cost del mapa, però, justament, entre els 8 pobles que inclou el treball topogràfic no es troba l'Ajuntament de Vilafamés. Suposem que l'equip de govern del nostre poble tindrà alguna explicació que donar i, per això, entre altres qüestions, li ho preguntarem a l'alcalde en el pròxim ple del dia 12 de desembre.
El mapa ha estat produït per l'empresa el Tossal Cartografies i, segons diuen, "amb la intenció de cobrir un buit històric en la cartografia valenciana i l'objectiu principal d'elaborar mapes temàtics de caràcter excursionista i turístic. Mapes que, a més dels elements topogràfics, contenen elements etnogràfics i històrics del patrimoni natural, humà i cultural."
Un Ajuntament com el de Vilafamés, amb vocació turística, no pot obviar aquest tipus de col·laboracions perquè contribueixen a fomentar l'excursionisme i el coneixement del territori. Però també són una eina importantíssima per a ús de les brigades forestals i els cossos de bombers en cas d'incendis o qualsevol altre tipus d'actuació.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana